oys... Creative Commons License 2014.12.11 0 0 5915

Nem tudom, hogy volt-e már szerencsétek ehhez a cikkhez:

Az emberbogarak büszkesége

2014-ben, harminc évvel az első nagylemez után új albummal jelentkezett a Solaris . Konkrétan a világszinten is progresszív rock legendának számító klasszikus debütalbum: az 1984-es Marsbéli Krónikák folytatását készítették el a fiúk. [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

 

Mindenesetre két kis nyúlfarknyi részt kiragadnék a szövegkörnyezetéből:

 

"a Solaris (követve Erdész Róbert Meeting Point című szólóalbumától az újkori Napoleon Boulevard, illetve Cabaret szerzeményekig terjedő útját) egyre jobban nyit a jazz, illetve a világzene felé."

Habár ez szerintem mindössze némely felvételre igaz.

(De mondjuk a 8.-ra oly erősen, hogy már sokadik meghallgatás után is még mindig az a gondolat motoszkál bennem, hogy ez a szám vajon nem az utolsó N.B. lemezre készülhetett-e, csak valamiért lemaradhatott róla?)

 

"A felvétel kifejezetten arányosan és jól szól. Érdemes és erősen ajánlott volna anyagából SACD, DVD-Audio vagy BD-Audio változatot készíteni, nagyfelbontású / tömörítetlen stereo és surround hangsávokkal. Ahogy az LP-változatot is kötelezőnek érzem. Internet ide, mp3-huszárok oda, torrent-kommunizmus amoda: ez a zeneanyag, ez a minőségi hangfelvétel igazi nagylemezt érdemel. Igényes komoly embereknek való igényes komoly kiadványt, kiadványokat."

Ehhez viszont nincs mit hozzáfűzni, ez tény!