kheiron Creative Commons License 2014.12.10 0 0 11154

"Nagyon igazad van, egy jó orvost nem érdekli, mi áll a papíron."

 

Neked is leírom: a jó belgyógyász is simán megoperálja a gerincedet, mert ő is ért annyit az idegsebészethez, mint az idegsebész a radiológiához. És szerintem legközelebb fordulj bőrgyógyászhoz, ha véletlenül megfájdul a fogad, a megfelelő szakmai kompetencia pont úgy adott. :-)

 

De a viccet félretéve: a neurológusok és idegsebészek az elkészült képek áttanulmányozásának imitálása során általában még annak sincsenek tudatában, hogy mennyi mindent nem tudnak ahhoz, hogy megfelelően és korrekten tudjanak értékelni egy vizsgálati képanyagot. A tudatlanság okozta magabiztosságnál pedig kevés veszélyesebb dolog van, a legfőbb baj pedig az, hogy ez a tudatlanság a betegek bőrére megy.

 

Volt már a praxisomban olyan páciens, akinek a gerinc MR vizsgálata során derült ki a veserákja - a veserákot természetesen a számos kitűnő és nagyon nagy tudású, radiológiából hú-de-profi idegsebész persze, hogy nem vette észre, aztán úgy kellett szupergyorsan minden műtétet-onkológiát megszervezni szerencsétlen buta páciensnek, aki pont azt hitte, mint most ti. 

 

Szóval csak óvatosan az önveszélyeztetéssel, és annak propagálásával, ha kérhetem. 

 

:-)

Előzmény: Törölt nick (11150)