Sziasztok!
Kicsit elkezdtem a Steyr-t körbejárni, szeretném ha szépen lassan a 80 éves korához méltó alkatrészeket kapna - bár eredeti az már sosem lesz, sajnos -.
Jelenleg egy régi nagy Bosch lámpa úton van, elvileg 30-40-es évekbeli, bordázott foncsorral. Madzagos mestertől megérkeztek a fa markolatok, velük egyelőre hadakozok, de lassan rendben lesznek.
Amit még kiterveltem, hogy a két felnit valamilyen módon lefestem/festetem feketére, ebben tudna valamelyikőtök segíteni? A hátsó felnivel nem lehet gond, a küllők és a minőség is rendben, de az első felnin a küllők egybe lettek festve a felnivel, belülről is rozsdás és hullik róla a festett rész... tehát nem vállalkoznék rá, pláne hogy nem csináltam még ilyet. Harsanyip kollégát kerestem, ő csinálta meg a szovjet csoda kerekeit is, de úgy néz ki hogy egyelőre elfoglalt, sajnos nincs lehetősége ebben segíteni.
Amit még szeretnék majd rá, az egy csengő. A 30-as, esetleg 40-es években milyen csengők voltak? Én ahogy elnéztem a régebbieken kissé lapos, egészen nagy darabok voltak. Kerestem eladót belőlük, egyelőre nem találtam.
A sárvédőkkel is szívesen kezdenék valamit, ezek a Tura sárvédők nem igazán illene ide, bár stílusban nem rossz, de lehetne régiesebb... :) Ez viszont komolyabb falat lenne, ami régies, az már általában lyukas és szétfoszlott, vagy agyon mintázott eredeti, egyelőre ezt a két végletet találtam.
Nyeregből duplarugósat keresek, de egyelőre ez is nehéz szülésnek tűnik. Gondolom ilyen szempontból mindegy, hogy milyen márka, annyira ritkaság számban mennek már.
Kérlek egészítsétek ki ha ti máshogy csinálnátok/más alkatrészekkel, vagy bármi hozzáfűzni valótok van. Úgy gondolom hogy egy vérbeli eredeti veterán sosem lesz, de egy ahhoz eléggé közeli állapotot össze lehetne hozni. Szeretném ha nem csupa 60-70-es évekbeli alkatrészekkel lenne teli, és ez elég sok időt fog igénybe venni mire sikerül mindenből nagyjából korhűt találni, de bízom benne hogy összejön, szépen lassan. Az is lehet hogy az eddigieket rosszul gondoltam, ezért írtam le az eddigieket is.
Ja igen, láncvédőt is keresek hozzá, akkoriban volt valami megszokott stílus, minta, forma? Találtam 1500Ft-ért egy ilyet, ami a képen szerepel, de szkeptikus vagyok hogy ez illene a gépre.