Belsun Creative Commons License 2014.12.05 0 0 46509

Az tényleg úgy recsegett. Az ilyennek tipikusan puskaropogás-szerű hangja van.

 

A videót, ha jól látom, Fizikus csinálta. Az ilyen rátermett, helyismerettel rendelkező embereknek nem gáz bemerészkedni és ésszel közlekedni az erdőben egy ilyen helyzetben. Mintha otthon lenne.

 

Hobo-bobo-val egyetértek, hogy sajnos megint az a vége, hogy a turisták kitiltva, mehet a favágás nyugodtan... De ennek meg az az egyik oka, hogy a turisták rétege nem homogén. A tapasztalt, az erdőt, a tájékozódást ismerő, testileg-lelkileg-felszerelésileg alkalmas turistákat nem kell félteni és az erdészek sem féltenek, ha már megismernek. Mi ezerszer találkoztunk erdészekkel, vadászokkal a legkülönfélébb helyzetekben, az első reakció mindig az, hogy na húzzatok el innen, aztán néhány perces beszélgetés után - le kell vizsgázni az erdő és a környék ismeretéből előttük - tök normálisak lesznek (van néhány kivétel) és akár még a tilosban is maradhatunk.

A kocaturistákat viszont tényleg félteni kell mindentől, mert még a jelzett turistaúton is eltévednek, megsérülnek, kihűlnek, és az erdészet nem kér a felelősségből, egyszerűbb egy táblát meg egy közleményt csinálni, mint a sérülteket menteni és azután a bíróságra járkálni.

 

Az a videó egyébként fantasztikus! Ilyen élményt nem sokan élhetnek át még ha tényleg szomorú is egyben!

 

A rendkívüli időjárási helyzeten kívül az is kell a pusztuláshoz, hogy az erdeink jó része inkább bozótosnak nevezhető. Egy egészséges, háborítatlan erdő röhögne egyet az egészen!

 

Ide még nem raktam fel (Börzsöny, szerda):

 

https://www.dropbox.com/sh/81tpq1qpb2pohxp/AAAK27HiLLaMW98EDkV3z7F6a?dl=0

 

 

 

Előzmény: jzp2107 (46508)