TimberHG Creative Commons License 2014.11.28 0 0 113

Kedves márta66! Végülis sikerült elérni a nyílás szélesítést?

 

Mi is épp egy lakásszövetkezettel vívódunk (közben áll a felújítás), mert nálunk sem akarja engedni a 2db 6 cm-es falban az átjáró kiszélesítését 40 cm-rel. Az a bosszantó a dologban, hogy minden hozzáértő szakember, akinek megmutattuk egyből mondta, hogy "válaszfal" - tehát bontható. Voltunk az önkormányzat építési osztályán: "válaszfal" - nem engedélyköteles, elbontható... 

 

A lakásszövetkezet építésze vagy statikusa úgy nevezte el, hogy merevítő fal és ez merevíti a 10 emeletes panelházat a különböző csavaró, tekerő hatások ellen. Kérdezem én, hogy milyen merevítő fal az amin (a régi tapéta leszedése után) hosszú repedések láthatók, ill. szemmel láthatóan nincs kapcsolata a szemközti falakkal?

 

Kértünk statikai szakvéleményt és kiviteli tervet a nyílás megnagyobbításához, megterveztek, lerajzoltak 6x6-os zártszelvénnyel megerősített kapuzatot is, melyet be is építenénk, de a lakásszövetkezet végig csak azt hajtogatja, hogy Nem-Nem-Nem. Makacsul ragaszkodik az ő álláspontjához. Mikor mondom neki, hogy megfelelő módon kiváltjuk azt a falszakaszt, akkor előáll azzal, hogy neki x számú diplomája van, ne mondjam én neki, hogy az jó és nem fogadja el a másik szakember tervét, szakvéleményét.

 

Álandóan azt hajtogatják, hogy ők nem akarnak háborút, szívesen segítenek az ügy megoldásában (segítenek a francokat, inkább ellehetetlenítenek, hátráltatnak bennünket), aztán csodálkoznak, hogy mi tart ennyi ideig. Csípőből elutasítanak mindent.

Előzmény: márta66 (81)