Helem Creative Commons License 2014.11.27 0 0 1246

"Az etilén igen alacsony forráspontú, nem tudom a párolgáshőjét , sem az adiabatikus kitevőt."

Egy két adat van róla. Mennyi a kritikus hőfoka, nyomása. Etilén (C2H4)282, Kelvin, ezen nyomása 50 bar. Tehát, ha nézzük a vízet, aminél látjuk, hogy a kritikus pont alól indulna az expanzió. Ennél is attól lejjebb. Akkor is van mondjuk 40 bar nyomása. Onnan kezdene a csőbe menni és expandálni a turbinákon keresztül a vákuum felé. Tehát erről nincs diagram, mint a vízről. Ennek azért már lenne hajtóereje ezen a nyomáson, nem úgy mint a freonnak. Annak ezen a környezeti hőmérsékleten nincs elég nyomása, ennek van.

 

"Azért az a visszacsorgás kicsit korai mert tudnod kell hogy bezáródjon a kör vissza kell jutni ahhoz az igen alacsony forrásponti hőmérséklethez."

Ha átmegy a turbinasoron, kiexpandál egy része, majd egy része visszacsorog, ami nem az megy tovább, majd abból is visszacsorog, végül igen kevés lenne. Ehhez én egyelőre képtelen vagyok diagramot rajzolni, mert az nem egy vonal, hanem egy széles sáv. Sokféle állapot a cső hosszában előfordul. Ráadásul még fogy is az össz mennyiség, ahogy előrehalad. 

 

"Engem elsősorban az érdekel hogy hány joule-t adsz elpárolgásra,hányat nyomásnövelésre, mekkora nyomást kapsz ( T környezetin), alkalmazol-e még túlmelegítést vagy kompressziót?"

 

Ehhez én nem láttam ilyen adatokat. Semmi. Ezért gondolkodtam vízben, mert ahhoz van táblázat és diagram. De vízzel is ez a visszacsorgóst nem tudom egyelőre, hogyan kéne ábrázolni. Olyan lenne vízzel, mint egy kukta, aminek a végén van egy cső turbinákkal, ami megy a vákuum felé. 

 

Előzmény: brikigép (1245)