xxMuKixx Creative Commons License 2014.11.25 0 0 193

Sziasztok!

 

Még nem nagyom mélyedtem el a témában, ezért bocsánat, ha olyat kérdezek, amit az átböngészett 5-6 oldalt követő oldalak már tartalmaztak.

 

Vásároltunk egy családi házat, ami 70nm-es. 1997-ben épült, mindenféle komolyabb energetikai szigetelés nélkül. Az emeleti rész beépítése (válaszfalak, tetőszigetelés) még befejezésre vár (jelenleg le van zárva). Az alsó szint egy szoba+fürdőszoba+konyha+közlekedő részből áll. A felújítást több lépcsőben szeretnék megoldani, anyagi okok miatt:

 

Alaprajz

 

1. Nyílászárókat kicserélni műanyag nyílászárókra

2. Tavasszal szeretnék 12cm-es szigetelést tenni a az épület hátsó falára illetve az utca fronti részre, ami szoba főfala is.

3. A konyha és a rajzon lakóelőtérként jelölt helység válaszfalát kibontani

 

A fűtést jelenleg egy gázkazán biztosítja, ami a pincében van elhelyezve. A pince a szoba és a lakóelőtér alatt található.

 

A gázkazános rendszert szeretném kiegészíteni elektromos padlófűtéssel, amennyiben valaki megerősít, hogy van értelme. :) Első körben a konyha és a lakóelőtér részbe szeretném lefektetni az elektromos padlófűtést, majd a későbbi átalakításokkor és felújításkor a fürdőbe és a szobába (amikor elkészül a felső szint, akkor a szoba választófala is el lesz bontva, ezáltal az alsó rész egy légtér lenne). Ez kb. 18-20nm, ha a bútorok helyét levonom az alapterületből.

 

A burkolat jelenleg járólap a konyhában illetve lakóelőtérben. Ahogy az írásokból kivettem a járólapokat felszedve az aljzatbetonra kell elhelyezni szigetelést, majd erre a fűtőszőnyeget, amire mehet az új járólap.

 

Abban kérem a véleményeteket, tapasztalatotokat, hogy:

1. van-e értelme kiegészíteni a gázkazános megoldást elektromos padlófűtéssel vagy csak kidobott pénz. Egyik ok, hogy hamarosan szeretnénk babát és nekik is jobb tapicskolni a meleg burkolatot, mint a hideg kövön játszadozni. Vezérelt árammal is rendelkezünk.

 

2. körülbelül milyen szigetelési réteggel kell számolni (hány cm és milyen anyagok) a kiépítéskor?

 

3. Tapasztalatok alapján kb. milyen összegre tehető a beruházás?

 

Illetve akinek már van tapasztalata cégek területén, kérem írja meg nekem, hogy hol érdemes informálódni kivitelezéssel kapcsolatban.

 

Előre is köszönöm!

 

Üdv,

Muki