Afficinado Creative Commons License 2014.11.25 0 0 155904

Beáldoztam egy régi szűrőt, kilukasztottam, és abba tömítésen megy az érzékelő. Így tudom a pogácsa felett vagy abban is mérni. A pogácsa felett mértem. Ha behúzom, egyenes lesz, mivel a pogácsa hőelvonóképessége az elején elviszi a HX púpot.

Abban igazad van hogy ha sokáig békén hagyjuk a nagy térfogatú bojleros gépet nem lesz púp, de a valós életben szerintem ez szinte sose fordul elő. A home barista módról már beszéltünk, ott míg egy nagybojler és a körülötte lévő anyagok stabilizálódnak iszonyat idő, ha meg van forgalom azért nem.

Amit becsatoltál saját mérést, nincs esetleg kisebb léptékű ábra? (Vagy adatsor?). A posztodban túl nagy a hőmérséklet beosztás, és ami hivatkozásokat találtam azok nem működtek - gondolom valami fórummotor csere, vagy átszervezés lehetett.

 

paljoc:

Igazából jó lenne egyazon karakterisztikájú gépet nézni. Mondjuk sima HX kis és nagy bojlerrel. Vagy pid HX kis és nagybojlerrel. Nekem van kicsi is meg nagy is, de mindkettőben más a megoldás.

 

digiteye:

Ez jó kérdés, hogy miért nincs fejhőméreő, én se nagyon értem, pedig kézenfekvő. Sokkal pontosabb értéket ad mint a PID-ből következtetni bármire. Az oké, hogy sokmindent mérhetünk, de a semmihez képest a fejhőmérő nagy előrelépés, és jól használható a mindennapokban. A gyakorlatban a pogácsás mérés alkalmazhatatlan (tesztelni persze jó).

Előzmény: gsa1 (155874)