Astrojan Creative Commons License 2014.11.13 0 0 2071

A tudat egy számítógép program, a programozás születéstől (de inkább még az előtt) kezdődik.

 

Most mit mondasz egy számítógép programra ami fut? Csak az a fajta számítógép tudja értelmezni amire megírták. Értelmezni, ez fontos. Elektronok rohangálnak egy bizonyos ritmusban és ezt a gép képes értelmezni. Ha csak az órajelet elállítod, egy nagy zagyvaság lesz belőle. Programnak nevezed ezt a zagyvaságot vagy fizikailag létezőnek véled ? Ez csak elektronok mozgása bizonyos rend szerint vagy anélkül.

 

Nem tekintheted fizikailag létezőnek a tudatot, mert ez is csak egy program, ami fut. Fut addig amíg "ki nem leheled lelked" de ez csak egy allegória, nincs benned fizikailag létező lélek, a halálozással csupán leáll a program futása.

 

Ha a számítógépet kikapcsolod akkor az sem leheli ki a lelkét, csak leáll ez a hallatlanul finoman szabályozott, futó rendszer amit mi programnak nevezünk, gondolkodó lények esetén pedig tudatnak.

 

A szervetlen, fizikai világban csak kettő féle energiarészecske létezik, tömegük nincs. Ezek ketten építenek fel minden más összetettebb részecskét, normálisnak tekintett anyagot, élettelen és élő rendszereket. A fogalmakat meg mi alkotjuk. Mindet.

Előzmény: dave6847 (2070)