rámenős Creative Commons License 2014.11.09 0 0 47430

Nem szeretnék beleszólni a nagyok dolgába, de több témában is érintve vagyok.

Tyúkok.

Mikor kiköltöztünk falura építtetem egy hiper-szuper csírkeólat a maradékból. Üvegek a beton alá, hőszigetelés, zsalus ajtó, stb. Hamar kiderült ,hogy a zsalus ajtónyitás nem működik. Túl kicsi a súlykülönbség a reggeli kaja és az ellensúly között. Maradt a kiengedés, esti bezárás. Na egyszer nem kattant rá a kilicsnyelv. A görény vagy nyest megfojtott 47-et az 50-ből. Már épp vágni akartuk őket.

Nem adtuk fel, mert az unokák sajnálkoztak, hogy nincs az a finom tojás. Vettünk 10 márciusi kelésűt és felneveltük őket. Szépen tojtak. Sokáig nagyon figyeltünk a bezárásra. 

Egyszer elfelejtettük. Mind a 10-et megette a róka. Visszajárt a dögökre. Nem tudtam elkapni.

Most újra van, de már autómata ajtót csinálok. Így 2-3 napig kibírják nélkülünk. Nagyon macerás az álattartás. Mindig kell a felügyelet.

Mulcsozás.

Nagyon agyagos a föld, így kínlódtam a zöldségekkel. A zeller inkább felmagzott, mint gumót növesztett. Az idén mindent mulcsoztam. Soha nem látott szép zellerjeim lettek. Minden sokkal jobb lett. Véleményem szerint a trágyázást semmi nem pótolja, de a mulcs nagyon sokat segít. Egyedül a paprikával nem boldogulok még. Lett lehetőségem lótrágyához jutni. Csak erőm legyen hozzá. Remélem az is olyan változást okoz majd mint a mulcsozás.

Karalábéból a szentesi korait és az óriást ültetem. A zeller a Hegykői. A sárgarépa és a fehér a hosszú fajta. Így is alig nő meg. Nem tudom olyan mélyen rotázni, mint ahogy kellene. Az egyelése külön tortúra. Próbálkoztam a fantasztikus holland szalagosokkal. Na egy szem sem kelt ki. Sütőtök, padlizsán trágyás fészekbe. Paradicsom / lugas f1 /, uborka, bab betonhálóra futtatva.

Jövőre megpróbálkozom a meleg ággyal, hála a lótrágyának.