hófehér-ke Creative Commons License 2014.11.09 0 0 8

http://tolerancia.name/interju-kovacs-zoltannal-a-rehab-expo-egyik-szervezojevel/

 

2014. november 12.-én, a Lurdy házban, megrendezésre kerül az első Rehab Expo és Állásbörze. Rendezvényünk elsődleges célja, hogy vendégeink betekintést nyerjenek a megváltozott munkaképességűek világába, kreatív, innovatív ötleteket ismerjenek meg a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról, bővítsék ismereteiket a diszkrimináció megszűntetésének lehetőségéről, továbbá szakmai és civil szervezetek segítségének köszönhetően a munkáltatók és munkavállalók egyaránt felkészüljenek a közös, minőségorientált munkára, együttműködésre.

 

A Rehab Expo kapcsán kerestük meg Kovács Zoltánt, aki az Optimum Munkapróba Központ és a Rehab Bank képviseletében válaszolt a kérdéseinkre.

 

 

„Rólunk szól” – „Az Expo szervezésében, a rendezvény lebonyolításában, lehető legnagyobb létszámmal, részt vesznek maguk a megváltozott munkaképességű személyek is”.

 

 

Mi a rendezvény célja?

 

 

A rendezvény célja, hogy minél több megváltozott munkaképességű ember tudjon visszatérni a munka világába. A rendezvény összes programja e cél megvalósulását segíti, miközben az egyes szolgáltatásokat igénybevevők sajátos és specifikus kéréseit is igyekszik szem előtt tartani. Jelenleg közel 700.000 ember részesül valamiféle rehabilitációs ellátásban Magyarországon. A rendezvény emiatt jött létre: segíteni egymásra találni a megváltozott munkaképességű álláskeresőket és az őket alkalmazni akaró cégeket.

 

 

Kik lesznek jelen a rendezvényen?

 

- A Rehab Expón megjelenők a téma érintettjeinek szinte teljes spektrumát lefedik: állami szereplők, befogadó cégek, HR és gazdasági vezetői, cégvezetők és döntéshozók, munkatársak. Az expo díszvendégei lesznek az “Év esélyteremtő vállalkozása” díjazottai.