Tóthika Creative Commons License 2014.11.05 0 0 9850

Basszus, nem került le semmi a nevükről. Bevitték az üdülési jogukat az RCI pontrendszerébe, ahol valóban becserélhetik más helyekre, de attól még az éves fenntartási díjuk megmarad. Plusz fizethetik az éves tagdíjat (kb. 150 euró évente), és minden egyes cserénél a cseredíjat (cserénként 50-150 euró), valamint az egyes üdülőknek a saját cserére vonatkozó díját (Dobogómajorban idén 20.000 Ft volt).

 

Ezt onnan tudom, hogy anyámék beugrottak valami hasonló marhaságba, és - mivel a kérésére valami adókedvezmény miatt az ő nevére vettem meg annak idején a dobogómajori üdülési jogomat - nagy örömömre az én szeptemberi hetemet is belekeverte. (Bevallom férfiasan, nekem ezzel nem is volt soha semmi problémám, míg a lányom iskolás nem lett. Minden évben egy hetet regenerálódtunk Hévízen, úszkáltunk a tóban, mászkáltunk a környéken. A fenntartási díj kb. egy éjszakai szállás ára évente, ez anyagilag nem megterhelő számunkra.) Hülye fejemmel ráhagytam anyámra (pont a szeptemberi időpont miatt, azt elvileg jó lett volna nyárra cserélni, jobban jártam volna, ha a belső cserelehetőségüket használom), aztán szembesültem vele, hogy a befizetendők ár-érték aránya rohadtul nem éri meg. Ráadásul a szerződésből nem egyszerű kilépni, egy év maga a felmondás átfutása. (Hosszas siránkozás után évfordulókor fel akarták mondani, az RCI meg hivatkozott az apróbetűs részre, plusz egy évi költség rulez.)

 

Ezt azért meséld el anyukádnak, ha gondolod, adok elérhetőséget, leellenőrizheti. Ha tud, élnie kéne az elállási jogával határidőn belül, különben nem azt kapja, amiben bízott.

Előzmény: ettikez (9844)