H_G Creative Commons License 2014.11.03 0 0 4414

Melyik paleolit gurunál olvastad, hogy e mellett az étrend mellett nem kell mozogni? :) Ellenkezőleg, mind hangsúlyozzák, hogy az izmok használata elengedhetetlen az egészséges működéshez.

 

A maglisztes-édesítős sütiknek én sem vagyok vmi nagy híve (azért nem is menekülök el, ha megkínálnak eggyel...), de azért 1) valószínűleg nem olyan vészesek kalóriatartalomra, mint gondolod, és 2) a kalóriaspórolás amúgy sem sarkalatos pont ezen az étrenden.

 

1) Nem tudom az itt kapható, általában használt maglisztek energiatartalmát, de sokkal kevesebb annál, mint amit a kalóriatáblázatban megtalálsz mandula, dió, tökmag stb. címeken! Ezek gyártási melléktermékek -- ha az árukon nem is látszik --, amiből már kipréselték az olaj túlnyomó részét. Ha magad állítod elő a lisztet egész mandulákból, akkor persze más lesz a helyzet és lesz benne energia bőven.

 

2) A paleó nagyon nem kalóriaszámlálós fajta fogyókúra (alapvetően nem is fogyókúra), a természeteshez közelibb ételekkel és életritmussal az étvágy önszabályozó működését is helyre reméljük állítani. Alapelv, hogy ne számolj kalóriákat, hanem ha éhes vagy, egyél (igazi ételből) a jóllakásig, ha pedig nem vagy éhes, nyugodtan hagyd ki a soron lévő étkezést. Csak az, hogy a kulturális hagyományok szerint ilyenkor enni illik, nem elegendő indok! És tényleg, én legalábbis tapasztalom, hogy az éhség korábban elképzelhetetlen szintre csökken, az étkezések kihagyása teljesen lehetséges bármi szenvedés nélkül. Ebből pedig könnyen összejön a kalória-deficit.

 

Előzmény: csincsilla72 (4412)