Pannika127 Creative Commons License 2014.11.02 0 0 48

Kormos Franciska

Túl a varázshegyen

2009.03.26

Annyira tetszik a dal, hogy úgy érzem, mintha a szívembõl szólna, belõlem áradna. Már százszor meghallgattam és nem tudok betelni vele. Ahol a dal megszakad ott én indulok el az úton, túl a varázshegyen. Vállamra teszem tarisznyámat, benne a friss, meleg hamuba sült pogácsámmal. A kulacsból a forrásviz se hiányzik. Kiskutyám itt tekereg mellettem, néha vakkant örömében. Utunknak célja van.Sok a teendõnk kutyummal. Elõször is ültetünk egy magot amibõl gyorsan növõ,terebélyes fa lesz,finom gyümölccsel. Szedhet belõle bátran bárki batyuszámra. A vándorok megpihennek alatta,a gyerekek megmásszák. A fa hívogató lesz messziről. Ha tűz a nap,árnyékot nyújt, ha elfárad, színes ruhát ölt, ha elálmosodik, csillogó paplant húz magára, ha felébred, otthont ad az érkezõ madaraknak. Mint az összes fa a kertekben. Õ mégis más lesz. Mindenkinek, mindenkiért fog élni, és soha senki nem tudja majd kivágni. Aztán építünk egy nagy kemencét. Ropogós kenyér sül benne, sok millió. Mindenkinek jut belõle bõven, éhezéstől ne szenvedjen senki. Rakunk hatalmas tüzet is. Olyat,amilyenről régóta álmoduők. Ott a didergők megmelegedhetnek, békésen beszélgethetnek, s a láng fénye kisimítja a redőket. Faragunk még sok-sok ágyat, varrunk bele puha párnát. Aki kemény padon alszik, hajtsa fejét tollvánkosra, álma legyen szines, fényes pihenése frissítõ.  Sok a terv, hát elindulunk a kutyussal. Hosszú lesz az út. Odaát megkeresem a dal másik felét, és majd együtt meghallgatjuk. Szállni fog az ének a tücskök meg zenélnek. Hozzátok el azt a három dolgot, amit a legfontosabbnak tartotok az életben. Készüljetek! Találkozunk túl a varázshegyen!!!!!