H_G Creative Commons License 2014.11.01 0 0 4404

"Nekem elég alapinfónak tűnik, hogy létezik egy minimum CH-mennyiség (50 g CH),"

 

Ez az, amin mindenki meglepődik elsőre: bármennyire próbálták, nem sikerült tudományosan igazolni a minimálisan szükséges CH-mennyiséget!

 

50g alatt fellép a ketózis, amivel az egészséges szervezet pompásan elvan akármilyen hosszan. (Csak a cukorbetegeké nem. Azok is ők, akiknek a veséje nem bírja a sok fehérjét -- mert már megrongálta a glükóz. Ezeket nagy hiba volt kiterjeszteni az egészséges emberekre is.) A máj remekül előállítja, az agy pedig felhasználja a ketonokat, kétmillió év evolúció tökéletesen felkészítette őket a feladatra.

 

"fehérjéből állítja elő a szükséges glükózt, jelentős többletmunkával, és pl. az izmokból való elvonással."

 

Csak, ha a táplálékban túl kevés a fehérje, kell az izmokhoz nyúlni. Szóval ez pont a kiinduló llításod ellenkezőjére érv.

Előzmény: Evicke2 (4403)