Evicke2 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 4397

Ha ez igaz lenne, tömegével futkároznának emberek leépült izomzattal, holott nagyon sok a vegetáriánus vagy aki egyáltalán nem eszik húst mindennap, de még tojást se biztos. Viszont legalább nem is edzenek.

 

Meg majd azért mondj egy természeti népet, amelyik ennyi fehérjét tol... Eszkimók, ja. Élnek is van 47 évig...

Más az, aki szétsportolja magát vagy testépítő. De az meg egy irreális elvárás, állapot a szervezet számára. Az állandósult magas kortizolszintbe bele lehet ám halni. Vagy nagyon sok CH kell a fehérje mellé. Akkor meg megint ott vagyunk, hogy ki eszik ennyit alapjáraton mindkettőből, természetes módon. Lehet erről nem tudomást venni, csak nem érdemes.

Nekem a paleóhoz sem volt szükségem Szendi tudományjegyzékének böngészéséhez, mert teljesen logikus és hihető volt számomra az evolúciós táplálkozás elmélete. Ugyanezt gondolom a zöldházas cikkekről is.

Ezek alapján a paleót sem ártana finomhangolni, mert tudomásom szerint a túlzott fehérje- és túl alacsony CH-fogyasztás miatti magas kortizolszint és az ebből következő mellékvese-kimerülés egyre több paleóst elér. Ez tény. Paleósok megszorítják a CH-t, kéne valami helyette, erre megnyomják a húst, és mivel a legtöbben szeretjük, könnyen elszállunk az arányokkal...

Előzmény: sz332 (4388)