utólagos vízszigetelés, v Creative Commons License 2014.10.30 0 0 236

 

Kedves Danidoki!

 

Az utólagos vízszigetelés injektálással történő kivitelezésének technológiája sok mindentől függ. A fal anyaga, víztartalma, sótatalma, és még sorolhatnám, hogy mennyi minden befolyásolja azt, hogy milyen anyagot válasszunk. A folyadék injektálásnak sajnos sok buktatója van. Természetesen hozzáértő, lelkiismeretes csapat gond nélkül elkészíti. A nyomáson történő injektálás a tapasztalataink szerint semmivel sem jobbak mint a gravitációs rendszerű anyagok. Miért van ez? Egyszerűen azért, mert ha a folyadék csak nyomás alatt ér el bizonyos területeket a falban, akkor ott a víz nyomás nélkül sosem jutna át, tehát azon a szakaszon képtelenség lenne, hogy felszívódjon. A nyomáson történő injektálás inkább időt takarít meg a kivitelezőnek. A gravitációs rendszernél az injektáló folyadékot tölcséren keresztül, vagy rögzített flakonok segítségével juttatják a falba. A flakonokat feltöltötték és abból egy csövön keresztül jutott a folyadék a falba. A tölcséres és a flakonos eljárások előnye nagyon egyszerű volt. Amennyiben a folyadék nem egyenletesen elterült, hanem résekben, repedésekben, üregekben elfolyt, akkor azt azonnal vizuális módon érzékelte a szigetelő mester. Ilyenkor a furatot feltöltötték cement tejjel, az kötéskor kitöltötte ezeket a hibákat és az új feltöltésnél már szabályosan elterült az anyag. nyomáson történő injektálásnál ezt sokszor nem lehet észrevenni, hiszen packereket építünk be a falba. Van ugyan folyadékmérő a gépeken, de az csak azt mutatja, hogy mennyi folyadék fogyott el. Ha egy kellően kis repedés van a rendszerben akkor a folyadék éppen úgy fogy mintha az elterülne, pedig ehelyett csak a repedésen préseli át magát, tehát nem ott hasznosul ahol kell. Kérdezted, hogy mi a különbség a folyadék illetve az injektáló krém "a habos" eljárás között. röviden annyi, hogy a krémmel történő szigetelés olcsóbb és biztonságosabb. Azért biztonságos, mert a krém nem tud elfolyni, hanem egyenletesen elterül, így 100 %-os biztonsággal már az első beavatkozás után szigetel. Nem juttatunk plusz vizet a falba, hiszen nem tartalmaz oldószert. Gyors a kivitelezés. Nincs elfolyásos szennyezés az épületben, nem csöpög le a parkettára stb. Nem veszélyes, nem tűzveszélyes. Nincs szükség kétoldali fúrásra, tehát akkor is kivitelezhető, ha fal másik oldalához nem lehet hozzáférni. Magas a hatóanyag tartalma ezért lényegesen kevesebb anyag is elég a hatás eléréséhez, ezért gazdaságos.

A fentiekből kitűnik, hogy a folyadék injektálással szemben az injektáló krémeké a jövő. Több anyag áll már a rendelkezésünkre, ilyen az általad említett Dryzone is. Rendkívül hatékony anyag, viszont elég drága, így csak ott javaslom a használatát ahol fal anyaga vályogtégla, illetve vert fal. Van több anyag is, melyeknek a hatása ugyanaz, hiszen azoknak a hatóanyaga is silan, illetve siloxán. Sőt a gyártójuk is egy.

 

A kivitelezés árairól az alábbi oldalon tájékozódhatsz.

 

http://viz-szigeteles.com/araink

 

http://viz-szigeteles.com/

 

Az injektálás kivitelezése videón:

 

 

Remélem tudtam segíteni, amennyiben van még kérdésed hívj, vagy kérhetsz ingyenes visszahívást a 06/30 455-3267 telefonszámon.

 

Üdvözlettel: Hegedűs István

Előzmény: danidoki (235)