Sarakava
2014.10.30
|
|
0 0
62330
|
Belső szigetelés? 4 lakásos, 2 szintes társasházban. A problémám: külső szigetelést nem tudom megoldani, mert: - ehhez a többi lakó hozzájáulása is kellene, másrészt - a hideg falak -részben- a szomszéd tetőterébe esnek, ahová "nem lehet bejutni" (92 éves nénike, még a vízóra-leolvasót sem engedi be). Maradt a belső szigetelés. "Próbaként" egy szoba egyik falát 2 cm-es hungarocellel szigeteltem + menyezet 4 cm hungarocel. (A menyezet lehet, hogy felesleges volt, mert korábban a padlásra 16 cm (plusz) közetgyapot ment.) 3 éve, egyelőre semmi gond vele. (A szobában 2-3 fokkal nőtt a hőmérsékelet, gázfogyasztásom csökkent.) Másik szoba problémásabb, mert ennél van az egyik tűzfal, amihoz kívülről nem férek. 2 cm-es hungarocel, nikecell, esetleg 12 mm-es halltex papirtapétás belső szigetelő panelre gondoltam. Túl sok helyet nem szeretnék elvenni a hálószobákból, mert akkor bútort is kellene cserélnem. :-(
(Kb. 1-2 mm-es hugarocell bevonatú "hőszigetelő tapéta" kb. 0.2 fok hőmérsékelet emelkedést jelentett.)
Nyílászárócserén, kazáncserén túl vagyok (Baxi turbokondenzációs). Mi a véleményetek? |
|