Emi gyerekzsúr szervező Creative Commons License 2014.10.29 0 4 67

Egy kis hasznos infó azoknak, akik szeretnének otthon ünnepelni, de félnek...:) 5 DOLOG, AMIT ÉRDEMES ALKALMAZNI A SZÜLINAPI ZSÚROKON, HA NEM AKARJUK, HOGY A GYEREKEK SZÉTSZEDJÉK A HÁZAT

 

1. Célszerű valakit felkérni a családból, hogy vezessen le szervezett játékokat. A gyerekek általában nem fogadják el a szülőket játékmesternek, kevésbé szófogadóak, nehezebb őket irányítani. Kell egy olyan személy, aki kevesebbet találkozik a gyerekekkel hétköznap, a leghatékonyabb, ha a gyerekek által ismeretlen embert bízunk meg erre a feladatra.

2. Használjunk sípot! A sípnak figyelemfelkeltő funkciója van, a gyerekek a sípszó hallatára figyelnek, és ha elég határozott arckifejezéssel tekintünk rájuk, és rögtön közöljük a mondanivalónkat, nagy valószínűség szerint elérjük a célunkat.

3. Folyamatosan, megszakítás nélkül tartsuk fel az érdeklődésüket lehetőség szerint úgy, hogy mi is tartsuk érdekesnek a játékot, és egy kicsit próbáljunk meg leereszkedni a gyerekek szintjére!

4. Lehetőleg ne szakítsuk meg a játékokat felesleges szünetekkel, ha zenét játszunk, ne tartsunk csendes pihenőt! Ha lehet, inkább halkan szóljon valami a háttérben. A felpörgetett hangulatot könnyen elveszíthetjük, ha hirtelen egy passzív játékkal folytatjuk a bulit, ami nem feltétlen rossz, ha képesek vagyunk egyben tartani a társaságot, és felkelteni a gyerekek érdeklődését. Ne hagyjuk egy percig sem szétszéledni őket!

5. A tortázást és ajándékátadást hagyjuk a buli végére! Egyrészt keretet adnak az egész szülinapi zsúrnak, másrészt az ajándékok nem vonják el a figyelmet a szervezett játékokról, harmadrészt a várakozás motiválja a gyerekeket a játékra.

Jó szórakozást!:)