Sziasztok!
Most csatlakoztam hozzátok, nem rég döntöttük el a párommal hogy jövő tavasszal Máltára szeretnék költözni!
Többször dolgoztunk már külföldön, az angol is megy, de azért mégis lenne pár kérdésem az ott élőktől..
Érdemes-e még a kiköltözés előtt 1-2 hétre kimenni,felmérni a terepet, munkát és lakást keresni? Eltudunk-e intézni ennyi minden ilyen rövid kint tartózkodás alatt. (érdemes-e pénzt fektetni egy ilyen útba vagy egyből ugorjuk fejest :-) )
Olvastam,hogy máltai telefonszám és máltai lakcím nélkül nem is foglalkoznak velünk a munkáltatók,tehát ezért gondoltunk rá.
Rengeteg munka kereséssel kapcsolatos honlapot találtam, melyik szerintetek a legjobb?
A márciusi indulás szerintetek jó-e, még szezon előtt van, de már a "tél" vége még gondoljuk több a betöltetlen állás.
A szállodák mely részén vannak Máltán? Csak azért mert akkor ahhoz viszonyítva néznék lakást is :) A szállodaipar tűnik a legkézenfekvőbbnek kezdésnek.
A minimálbér 700 euró körül mozog? Sok féle összeget olvastam ezért kérdem.
Az e-mail címem publikus ha valakinek lenne ideje ezekre válaszolni azt nagyon megköszönném!
Köszönettel: Adri