KissMe Creative Commons License 2014.10.26 0 0 topiknyitó

1. számú kérdés:

Hogyan lehet ezzel a típusú készülékkel képernyőképet készíteni?

Egy sietős reggelen egyszer, teljesen véletlenül, látatlanban sikerült egyet lőni, miközben a táskámba tettem be a készüléket, és valószínűleg elfelejtettem lezárni a képernyőt. Amikor a munkahelyen elővettem a táskámból, akkor tűnt fel, hogy jéééé, egy képernyőképet mentett le! A Galériában meg is találtam a Képernyőképek mappában. A telefon dobozában található kis használati utasításban egy szó sincs ilyenről, letöltöttem a netről, és elolvastam a 86 oldalas használati útmutatót, kézikönyvet, de egyetlen szó sincs benne arról, hogy HOGYAN kell képernyőképet rögzíteni, csak annyi, hogy a Galériában automatikusan megjelenik a rögzített képernyőképek mappája. Ezt tudom... Kerestem a google segítségével angolul (how to take a screenshot LG L65), magyarul, de az égvilágon sehogy sem találtam erre vonatkozó leírást. 

Ti hogyan csináljátok????

 

2. számú kérdés:

Milyen alkalmazást, és hogyan lehet még widget-nek kitenni a fő képernyőre? 

Megtaláltam, hogy persze, lehet ilyet, és most pl. az accuweather időjárás van beállítva, de van még ezen kívül más, HASZNOS alkalmazás? És nagyon egyszerű, vagy bonyolult cserélni, ha én pl. reggel ilyet, délután olyat szeretnék látni?

 

Az ismerőseim közül senki sem használ ilyen készüléket, ez akkor derült ki, amikor a facebook-on meglepetésemnek adtam hangot, miszerint a teljesen kikapcsolt állapotban lévő telefon NEM ÉBRESZT. Volt, aki próbált segíteni, de senkinek nincs pont ilyen készüléke, az egységes álláspont az volt, hogy ha ébresztést akarok, akkor ne kapcsoljam ki, csak repülési üzemmódba állítsam, mert tényleg nem működik az ébresztés, ha kikapcsolom (ez más okostelefonoknál is így van).