Törölt nick Creative Commons License 2014.10.24 0 0 4886

Az van, hogy csak nem értem, hogy mi a különbség:

 

a, 0000... 

b, 0

    00

    000

    0000

    ...

 

Az a esetben nullák végtelen sorozata. Nem korlátos, de mindig véges.  Nyílt nulla sorozat. Ha "definit" módon tekintünk rá, végtelen hosszú. 

 

A b esetet az a eset egyszerű módosításából kapom (a gép kezdjen új sort, másolja le az előző sort, majd a végére tegyen egy nullát).  

 

A b esetben a sorok hosszára lehet azt mondani, hogy nem korlátos, de mindig véges. Ha definit módon tekintünk rá, akkor a sor hossza végtelenre nő.

 

Ez az a szimmetria, amit én látok. A gép a b esetben nem csinál semmi olyasmit az a-hoz képest (a sorok hosszára vonatkozóan), ami miatt a sorok hosszára másképpen kellene tekintenem, mint az a esetben. 

 

Ráadásul a b gépet egyszerűen át tudom alakítani úgy, hogy csak 2 sort használjon (felváltva írja a két sort, ugrál a két sor között, és mindig felülírja azt amin éppen dolgozik a másik sor tartalmával, majd hozzácsap egy nullát.)  :

c,

0000...

00000...

 

A c nullákra is ugyanaz vonatkozik, mint az a esetben, a nullák nem korlátos, de véges sorozata, amelyet "aktualizálva" két végtelen hosszú sort kapok.

 

Nem világos, hogy a b miért tér el a sorok hosszát tekintve az a és c géptől.

 

 

 

Előzmény: Gergo73 (4885)