Rita2222 Creative Commons License 2014.10.23 0 0 526

Rövidláto vagyok.Meg akarok szabadulni a szemüvegtől. Eddig nem zavart, mert főleg lencséztem, de az továbbra nem opio, mert a szemem száraz lett sajnos. Nem tudom már hordani egyáltalán. Na szoval 3 hete elkezdtem a szemtornát. Elolvastam a Tökéletes látás szemüveg nélkül c. könyvet és egyenlőre az alábbiakat alkalmaztam:

Szemjoga: jobb-bal,fel-le,körbe, távolranézés.Ez kb 3 perc alatt megvan. Aztán tenyerezek igaz azt még nem sokat. És a fő technikám, amivel úgy érzem a mostani sikereket elértem az alábbi: eleinte erősebb pislogással erőteljes szemkinyitással sikerült pillanatokra éles képet behoznom, ill többszöri pislogással elérem, hogy kitisztuljon a kép, majd ezt a pozt probálom kitartani amíg tudom-pár mp. Úgy vettem észre ez hatásos. Most ez odáig fokozodott hogy már normális kinyitásra is sokszor kitisztul a kép és úgy is marad, pl volt egy olyan élményem, hogy egy bevásárloközpontbna tisztán láttam mindent magam körül. Szoval érdekes és hatalmas élmény. Vagy pl végigolvastam a látástáblát egy ilyen éles pillanattal. Sajnos nem marad úgy tartosan..A szemem egyébként -4.25re volt bemérve, 4-es szemüt hordtam és mostanság vettem észre hogy abban sas szemem lett. Úgyhogy most vettem egy -3-ast amiben azért még nem tiszta minden teljesen, de a könyv szerint a tuti technika a gyengébb szü és a torna együtt. De szemüt nem is nagyon hordok amikor tudom leteszem, inkább csak a munkahelyen s szgép előtt kell, mert azért a monitort nem látom még, igaz az is tisztult sokat, de azért lassan megy egy email elovasása és ott pedig gyors tempot, mp-ek alatti látást követelnek a feladatok.

Úgyhogy most ezek történnek. Tervezem még elmenni egy hivatalos szemtrénerhez is, hogy kijavítsa az esetleges hibáimat.