juhosttt Creative Commons License 2014.10.15 0 0 17439

Ezt hogy érted h az aszu lenyúlása botrányos? Mármint nem lenne szabad, hogy az aszu egyet jelent tokajjal? Móron is csinálják az ezerjó aszut. Akkor én az aszuszemekkel egybe szedett szőlőmet csak sima édesborként adhatom el, mert ez csak tokaji kiváltság h szamorodni?

Ilyen alapon a fekete rizlinget is ellehet adni valami más kékszőlővel együtt, hisz kék szőlő és kész. Nem érdekli a kutyát se h milyen fajta.

 

Én még mindig nem az agyondivatolt fajtákkal akarok foglalkozni, mint pl most villányt felkapták egy francia fajtával. Szvsz azon kívül h magyar földön termett semmi magyar nincs benne...

Továbbá azon fajtákkal se sok esélyt látok itt, ami már be van járatva a jó termőhelyein. (juhfark, hárslevelű.) Persze az ezerjót bejáratták móron, de nem sokat hallani effelől mostanság, és mivel itt szépen viselkedik, talán lesz belőle valami.

 

De személy szerint Te mely fajtákat javasolnád? Kutatgatok az ezerjóból (is) alkotott nemesítések után (zengő, zenit), de nem találtam se meg győző se ellenérveket, amelyek rávinnének hogy azokkal foglalkozzak az ezerjó helyett.

A tömegbort adó kunságon bejáratott fehér bor szőlők meg végképp nem jöhetnek számításba nálam. Ha nem teszem magasra a lécet, nagyon hamar belebukhatok az egészbe, azt meg nem szeretnék.

 

Ami az esőt illeti, szerencsére itt kíméletes volt az égi, sőt a lisztharmatot csak pár gyomnövényen láttam, meg pár jelentéktelen csemegeszőlőn.

 

Idén is sok dolgot tanultam amivel jövőre mégjobb minőséget fogok tudni előállítani, ha minden a sorjában megy :)

Előzmény: BZoltan (17438)