ErkölcsTan Creative Commons License 2014.10.09 0 0 79019

Gödöllőn átverik a választókat

 

A Gödöllői Lokálpatrióta Klub pártoktól független civil alakulatnak kíván látszani, bár bevallom semmilyen alapító okiratot, vagy ehhez hasonló nyilatkozatot nem tudtam fellelni a neten róluk, hogy vélekedésemet megerősíthessem, vagy cáfolhassam. Gémesi György egykori Magyar Demokrata Fórumos politikust szerintem szinte mindenki ismeri. Kihalt alóla egykori pártja, meg ki is lépett az haláltusa kellős közepén belőle. A kénytelen pártváltás helyett ezen saját maga által kreált lokálpatrióta alakulat színeiben és támogatásában indult és indul most is a helyhatósági választáson, mint jelenlegi és remélten jövőbeli polgármester.  Tehát a  gödöllői lokálpatrióták sikeresek és a 2010-es önkormányzati választáson lényegében minden körzetben ők nyertek, más párt és jelölje csak a kompenzációval foglalhattak el 1-1-1-1 helyet a képviselő testületben. Ez is rendben lévő dolog és akár példa értékű is, hogy helyi civilek irányítják a várost és nem ejtőernyős szerencselovagok, az ország legmesszebb feléből,  mint ellenpéldaként elhíresült "tirpák" származású Pacsák, akit Budapest, tizennegyedik kerületébe, azaz Zuglóba helyezett a párt zülleszteni a közmorált, meg a közkasszát.

 

Tehát a város lakói összességében elégedettek a jelenlegi formációval és csak az szúrt nemrég egyeseknek szemet, hogy minek egy 30-35 ezer fős kisvárosnak, nem 10 feletti bankfiók, mert az is felesleges, hanem ennyi új templom? Már a harmadik új templomot adták át szeptemberben Gödöllőn és hát ezt éppen egy olyan felekezetnek, akik száma ezen a környéken szinte alig kimutatható. Amennyiben a Statisztikai Hivatal mérte volna a jedik számát, akkor biztosan állíthatom, hogy Gödöllőn nagyságrendekkel több a jedi, mint a görög katolikus. Bevallom mint a Szórakoztató Valláskritika 16 ezer fős közösség alapítója magam sem tudtam megállni, hogy fel ne szólaljak a folyamat ellen. Erről írtam is már korábban egy blogbejegyzést.  "Minek épülnek ilyen Kaotikus Személyiségzüllesztő Pártházak? Inkább a Hajós Iskolát kellene rendbe rakni." felvetésemmel igen sokan egyetértettek és egyetértenek most is. Helyi szinten felkavartam némi állóport és elkezdtek az emberek foglalkozni a kérdéskörrel.

Kiderült néhány nagyon érdekes dolog. Pont a Hajós sporttagozatos általános iskola körzetének jelenlegi önkormányzati képviselőjének életéről. Sokak szerint kakukkfióka ő lokálpatrióták közt, akit a KDNP helyezett fészekbe. Kettős "ügynök", kettős "pártag", aki egy fenékkel két lovat nem lehet megülni elvet kívánja felülbírálni. Ráadásul annyira magabiztosan, vagy ostobán, hogy a Gödöllői KDNP pártház bejáratánál a Gödöllői Lokálpatrióta Klubot hirdetik, nekik gyűjtenek ott támogató aláírásokat. Talán neki nem lesz akkora szerencséje, mint Vlagyimir Iljics Leninnek, akiről csak közel 100 év múltán, tehát néhány éve derült ki nyilvánosan, hogy a forradalmi ügynöki küldetését a német kormány pénzelte.

 

Na ná, hogy nem tilos a patriótáknak gyűjteni, mivel a helyi KDNP vezetője (hacsak nincs több Varga Árpád nevezetű) az Alvégen lokálpatrióta színekben indul. Majd megint kiadnak egy közleményt, mint 2010-ben, hogy mennyire sajnálják, hogy a helyi Fidesszel nem sikerült megállapodniuk abban, hogy közösen indítsanak ellen jelöltet a lokálosokkal szemben. Természetesen megint a fideszesek a hibásak. Azon el lehet gondolkozni, hogy mégis, mit gondolnak a választóik szellemi színvonaláról. forrás: M. Ildikó 2014.szeptember 12 Az ügyben hiába kérdeztem meg levélben Gémesi Györgyöt, hogy egyértelműen nyilatkozzanak Varga Árpád  10. evk. kérdéses KDNP párttagsága felől, mert ha az igaz, akkor az a választók megtévesztése. Kitérő választ adott és a választási bizottsághoz való fordulást javasolta. Tapasztalatom szerint többet ér a nyilvánosság és ezért inkább írok az esetről. Mert aki szívesen szavaz Gödöllőn egy pártfüggetlen civil önkormányzati jelöltre, az egyáltalán nem biztos, hogy ugyanilyen szívesen szavaz egy párkomisszárra.   utóirat 1: A politikai ellenfeleknek javaslom az ügyben tegyenek kifogást a Választási Bizottságnál, mert ha a Varga Árpád, a KDNP gödöllői helyi szervezetének vezetője, és Varga Árpád a Gödöllői Lokálpatrióta Klub által indított 10. evk. jelöltje azonos személyek, akkor itt bizony választási csalás előkészülete is történhet jelenleg. Mert a KDNP a kompenzáziós listán azért kaphat egy helyet, mert esetleg egyéniben nem sikerült nyernie egyik jelöltjének sem. Csakhogy a KDNP lényegében indított közös jelöltet a Gödöllői Lokálpatriótákkal és ha az nyer, akkor nem biztos, hogy jár plusz hely a kompenzációs listán.

 

utórat 2: Kifogást tárgyal a gödöllői választási bizottság. utóirat 3: Itt nézhető meg a KDNP önleleplező felhívása utóirat 4: Már éppen készültem egy felhívást feltenni, hogy ki is ismer még fel KDNP-és kettős tagokat a lokálpatrióták közt,  amikor ráleltem a vélekedésem igazolására, hogy itt messze nem egy emberről, hanem többről is szó van. Idézem: Ezt azért is kérhetjük őszinte szívvel, mert mind Dr. Gémesi György polgármesterjelölt, mind a képviselőjelöltek becsületes keresztények, és a képviselőjelöltek közül többen is a KDNP helyi szervezetének tagjai és szimpatizánsai, akik a párt életében részt vesznek és munkájában aktívan tevékenykednek