Spenót Creative Commons License 2014.10.07 0 0 167489

Sajnos senki nem lett szétszerelve a workshopon, hogy megállapítsák az izomarányát, de valszeg jó megközelítés lehet az, hogy a hosszú lábú futó futó alacsonyabb frekin futhat. Abban igazad lehet, hogy létezhet ennél is pontosabb módszer a freki megállapítására. Én nem tudok róla, de ettől még persze létezhet.

 

A chi technikát még nem tartom teljesen magaménak, de engem nagyon meggyőz az, hogy ezzel (vagyis erre törekvő) technikával futva lazán lefutok mostanság 30km-t. Régebben erre csak sokkal soványabb koromban voltam képes, amikor maratonra készültem, most meg ugye 5-6 hónapja futok (km-ek havonta áprilistól: 83,77,126,215,192,127)

Most csak félmaraton volt acél és mégis lekocogtam edzésnek 30-at és 25 körülit többször is.

Ez persze, nem tudományos bizonyíték, azt elismerem, de nekem érzésre mindenképpen meggyőző. Persze, a Maffetone féle alacsony pulzus is bejátszhat ebbe a dologba. Nem tudom elkülöníteni a hatásukat.

 

Nekem egyszerű dolgom van amúgy a térdfájásom miatt. Sajna fel se merül bennem a kérdés, hogy kell-e nekem a talpközépre érkező stílus. Az, hogy ezt éppen chi futásnak hívják, mellékes is.

Nekem amúgy a Cucuzzella videón látott stílus tetszik nagyon, de az vitt félre olyan irányba, hogy elkezdtem pipiskedni futás közben. Ahogy nála látom, ő inkább lábújhegyre érkezik, de lehet, hogy tévedek...

Itt a freki sincs bedrótozva 90-re, bár nekem tök természetes a 90, úgyhogy marad.

Előzmény: krilin (167484)