_KGR_ Creative Commons License 2014.09.25 0 0 77931

Lehet, hogy később problémám lesz a hézagok hiányából, viszont azt nem mondtam, hogy az is cél volt, hogy ne lássanak át se a kutyák, se a járókelők, mivel előszeretettel etetik onnan a kutyákat (golden retriverek). Ezt így oldottam meg. Majd meglátjuk..mondta a vak is.

 

Az általad jelzett hibák szerintem nem azok. A többin is van ilyen kéreg miatti fahiány, csak a fotón nem látszik jól. Erre írtam, hogy sokáig forgattam a faanyagot, mire ezt az állapotot elértem. A kerítés másik oldalán majdnem minden deszka oldala ilyen.

Mellesleg káromkodtam is rendesen amikor itthon elkezdtem csiszolni őket, de végül megtetszett a dolog. Ettől függetlenül nem értem, hogy hogy lehet ilyen faanyagot egyáltalán árulni. 

Amit említesz fatelep ott elsősorban tüzelőt árulnak. Másodsorban AKÁC faanyagot ami ehhez képest jóval drágább..

 

Én sem szeretem az ideiglenes dolgokat, mert felesleges kiadás. Ezért találtam ki, hogy 20-as deszkából csinálom és azt még később fel tudom használni pl zsalunak. De bármi másnak is. 

Te tudod a legjobban, hogy azért kellett asszonnyal gyorsan hazajönnünk tőletek, mert a kutya kiszökött és a szomszéd szedte össze az utcáról. Te is tudod, hogy eddig egy - általad is említett - hulladék anyagokból tákolt kerítés volt itt, ami már nem bírta a 2 db 35 kg-os kutya folyamatos támadását (tiszta erőből nekiszaladnak, amikor egy kutyát sétáltatnak az utcán). Más hulladék, vagy erre a célra felhasználható anyagom nem volt itthon, így nem maradt más, mint faanyagot beszerezni. Megterveztem én a végleges verziót is, csak az kb háromszor ennyibe került volna és ennyit most nem akartam kiadni rá.

Ezért készült viszonylag olcsó puhafából. Attól, hogy ideiglenes, még lehet szép a körülményekhez képest. Még 2 évig sem akarom nézni a szürke, gombás kerítést, ezért lefestem a műhelyemben lévő 3 éves megbontott festékkel, amit idén mindenképpen el akartam használni. :)

 

Hidd el mindent kétszer átgondolok mielőtt valamibe belefogok. Pontos excelben kiszámolt költségtervem van a két verzióra, amiből ez a döntés született. :)

Ez a kerítés cakk-pakk anyag + csavar + gépbérléssel együtt 12 eFt volt. Persze nem számoltam bele a munkámat és az itthon lévő kapupántot és festéket. Mellesleg a csavarokat később visszanyerem, a kapupántot pedig a végleges kerítéshez is fel tudom használni.

A végleges verziónál csak a szélezetlen akác borítás került volna 15 eFt-ba. Betonozni is kellett volna, amihez 1 m3 sóder kell, amit 3.000 Ft-ért hoznak ki a szomszéd utcából..:( stb.stb....

 

Előzmény: Törölt nick (77923)