_KGR_ Creative Commons License 2014.09.25 0 0 77880

Sziasztok!

 

Segítséget kérnék, mert égre földre keresem, de nem találok alkatrészt.

Metabo STEB 80 Quick szúrófűrészemhez keresek felszakadásgétló kis műanyagot. Hol tudok ilyet rendelni? 

 

Más.

Kutyáim miatt kénytelen voltam készíteni egy ideiglenes elválasztó kerítést, ami kibírja, hogy teljes erőből nekiszaladnak a 35 kilós drágáim. Sima deszka kerítést terveztem. Gondoltam hipp-hopp max 2 nap alatt összerakom. Ehhez képest 1 hete szívok vele és most jutottam el odáig, hogy festhetem. :) Kicsit alulterveztem a munkát. :) 

Ennek az egyik oka, hogy nagyon vacak faanyagot sikerült szereznem. Javarészt korom fekete (gombás), gyalulatlan felületűek voltak a deszkák. Béreltem 1700Ft-ért kézigyalut és nekiestem. Majd folytattam szalagcsiszolóval. 60-as papír, majd 120-as, majd 240-es. Ezután körben marógéppel lekerekítettem mindent. Végül a kis parkside multigép deltacsiszolójával csiszoltam végig az anyagot és tüntettem el a még fennmaradó hibákat.

 

Bár ideiglenes kapunak szántam, a végére úgy voltam vele, hogy ha már csinálok valamit, akkor legyen szép. :)

 

A munka során szerzett tapasztalatok:

1. Egyre kényelmesebben dolgozok fával, mivel egyre nagyobb a gépkészletem és ez nagyon megkönnyíti a munkát. Iszonyat nagy segítség volt a kis akkus multigép. Sok helyre befértem vele, ahova szalagcsiszolóval nem. Rengetegszer megspórolta nekem azt, hogy egy deszkát le és fel kelljen szerelnem. A parkside akkus csavarbehajtó is nagyon szuper. Főleg az 1 órás töltőidő. 120-as csavart előfúrás nélkül, akadálymentesen hajtott bele tömör fába. A metabó szúrófűrésszel vetető nélkül tökéletes egyenest lehet vágni. :) 

2. Megtanultam szalagcsiszolóval szépen dolgozni. :)

3. Vennem kell egy normális gyalut. Sajnos hely hiányában csak kézigyalut tudok venni, de azzal még meg kell tanulnom dolgozni, mert rengeteg helyen hagytam a deszkákban lépcsőket (egy kék Bosch gépet béreltem).

4. A multigéphez vehetek új deltafejet, mert nem vettem észre, hogy elkopott a csiszolópapír és emiatt a tépőzár részét is sikerült elcsiszolnom a széleken. Még használható, de előbb-utóbb cserés lesz. Jól emlékszek, hogy a bosch alkatrészek kompatibilisek vele? Tanulság: erre is oda kell figyelni és nem szabad belefeledkezni a munkába.

 

Itt találhattok pár képet a művemről.