Törölt nick Creative Commons License 2014.09.22 0 0 77787

Egy ilyen megoldáson gondolkodom most, hogy ne kínozzam az ablaktörlő motort. Ebben az esetben viszont nekem is kisebb löketet kell készítenem, mert az ékszíj nem lenne jó ilyen nagy löketre már.

 

 

Előbányásztam egy ATX számítógép tápegységet, megcsináltam rajta az indító átkötést az alaplapi csatlakozón, szépen hajtja is az ablaktörlő motort, de a feszültség leesik 10.8 V-ra úgy, hogy a motor nincs megterhelve.

Aztán azt vettem észre, hogy valami nem stimmel a tápegységgel, nem forgott a ventilátora. Megpiszkáltam egy csavarhúzóval, meg se mozdult úgy be volt állva. Elkezdtem keresgélni a számítógép alkatrészes szekrényben egy másik ventillátort mert emlékeztem hogy van valamilyen. Meg is találtam, szépen forog is kézzel pörgetve, de méretben kb fél centivel kisebb az átmérője meg a kerete is, így nem illeszkedik pontosan a tápegység házába. De ez nagyon nem probléma, ezt meg tudom oldani. Közben találtam még egy ATX-es tápegységet, annak semmi baja. Kb 10 percig járattam az ablaktörlő motort a tápegységről, szépen felmelegedett a motor, de nem volt forró. A kis infra hőmérővel mérve 42 C fokos volt. 

Előzmény: Törölt nick (77773)