Törölt nick Creative Commons License 2014.09.22 0 0 77773

A 14 kilóhoz még vagy 3-4-et nyugodtan hozzá lehet számolni, lesz min erőlködni a kis motornak.

Pláne hogy nagyobb erőkarral viszed át a hajtást, én 27 mm-re lőttem be végül is, így majdnem pontosan 25-öt emel a gépen.

Tegnap olyasmit írtam, hogy szenvedett vele, de később kiderült, hogy ez azért volt, mert a szerelgetéshez fejjel lefelé volt a gép, először így is indítottam be, de ekkor nem húzó, hanem toló üzemmódban működött, és a kialakítás miatt volt, hogy átugrott, sőt egyszer vagy kétszer meg is szorult.

Fel is forrósodott a motor, de ma, amikor normál helyzetben üzemelt, már nem volt ilyen probléma, mondjuk melegedett, de egy elfogadható hőmérsékletnél megállt, szóval szerintem bírni fogja.

Amikor emel, jól hallhatóan lassabban forog, mint lefelé, ha kétszer ekkora súlyt kéne megmozgatnia, ahogy nálad várható, nem számítanék hosszú életre.

Már ha egyáltalán megmozdulna.

Így is kérdéses, mennyit fog bírni, van valamennyi kottyanása, határozottan hallható egy kattanás terhelésváltáskor.

Belenéztem a szöghajtásba, szép állapotú a műanyag ferdefogas kerék, zsír is rendben, szóval egy darabig azért várhatóan tenni fogja a dolgát, egy esetleges csere meg már kisebb munka lesz, mint most nulláról megcsinálni.

Nekem kicsit több dolgom volt vele, mert csak a motor és a tartókonzolja volt meg, nekem kellett a hajtókart és a teljes emelő mechanizmust elkészíteni.

 

A csiszolás minőségén azért sokat dobott az oszcillálás, bár az anyaglehordás sebessége nem sokat változott, de 100-as vászontól nem is vártam maráshoz hasonlatos teljesítményt, vágott íveket tisztázni viszont simán elég lesz.

Még a hengereket kell elkészíttetnem, meg holnap az asztalbetéteket megcsinálom, ma megjött az RT0700C-m, azzal öröm lesz kimarni a fészket.

Nagyon patent kis gép, egy lekerekítés erejéig már kipróbáltam, nagyon könnyű vele dolgozni, és a szinte zümmögés szerű (legalábbis a Freud-szörnyhöz képest) hangja is tetszik.

Előzmény: Törölt nick (77743)