GPS Creative Commons License 2014.09.21 0 0 77683

 

Igen, egy-egy zártszelvény forog a (cső) tengelyen - minden polcnak egy. A zártszelvéyn 4 oldalára van fel-popolva a 4 darab sarok-elem, amik a polcot tartják minden irányba.

 

(eről a lemez-sarok megoldástól ódzkodtam tervezéskor - mert fogalmam sem volt, hogy elég stabilan megtartja-e majd a néha féloldalasan is terhelt, szinte 1 méter átmérőjű, önmagában is jó nehéz polcot.

Gondoltam, kipróbálom, oszt ha nyeklik, legfeljebb kicserélem valami masszívabbra.
De aztán döbbenet lett - mert hihetetlenül stabil, nulla játéka vagy rugalmassága van - kis túlzással rá lehet állni, meg se kottyan neki.)

A csapágyazás egyszerű, a zártszelvények végeibe van bedolgozva alul-felül egy-egy műanyag persely, ami a zártszelvénybe szorosan ment be - ám olyan a furata, hogy a tengelyen könnyen forog.

 

A két egység között van egy szeparátor-gyűrű (ami fixen rögzítve van a tengelyre - ez fontos) - így a két polc mozgása teljesen függetlenítve van.

Vagyis nincs olyan, hogy az egyik forgatásával, kicsit meginduljon a másik is, az egymásra tehénkedő perselyek súrlódásától.

 

Ha valamennyire tetszik a megoldás, akkor csak ajánlani tudom, mert évek óta nagyon bevált - üzemszerű és igen komoly igénybevétel mellett is. Mint mondtam, a legnehezebb eszközök vannak rajta - képzelj el egy 8 mm-es aljú, 8 literes inox-kuktát fedővel együtt... de a többi sem piskóta ami rajtuk forog évek óta.

 

Jaa és érdemes a 92 centis átmérőt kihasználni (szemben a bolti körpolcokkal, ahol az egyiknél valami 58 centi mértem átmérőben - érthetetlen okokból, hisz a normál munkapult alá felületben szinte a duplája is elfér) .

Előzmény: halaloszto (77667)