Güsziológus Creative Commons License 2014.09.21 -1 0 45437

OKT

Csókakő - Gánt

2014. szeptember 19. (péntek)

Nem mertem bevállalni a távot Kőhányásig, minek következtében laza tempóban bandukolhattam a fennsíkon, na és a jól megérdemelt sör is bőven belefért.

A kemény kezdetek után az elágazástól (Kocsmáros-domb) végre erdő, füves szekérút, és kátyúk sem voltak.

Végre már akkorák a fák, hogy a nyiladékból eltűntek a kellemetlen szúrós bokrok, de ami a legfontosabb, az erdészek sem járnak arrafelé.

Jobbra K3, majd érkezik a K+.

Innen már csak gyalogosoknak, hisz a kidőlt fák miatt ez az út szerencsére már nem járható járművekkel.

Olvastam, hogy hamarosan képzik a rangereket, remélem, a terepen is tevékenykednek majd!

Hosszú idő után balra fordulunk, ez sajnos már szállító út, de találtam egy kis farakást, végre le tudtam ülni.

Láttam szorgalmas "pihenő-telepítést" Csókakő határában, a Kőlyuk-barlang völgyében, de ott ki ül le? Alig hagyjuk el Csókakőt, na és ez a völgy csak nagyon melegben lehet alkalmas pihenésre, na de mindegy. Az a fontos, hogy a beruházónak minél kevesebbet kelljen cipelni az anyagot, meg a szerszámot. Pedig a fennsíkon aszfaltos út is lenne!

A következő kanyarnál ért a meglepetés, innen is levonultak az erdészek. Az utak jól járhatók, nem sárosak, na és erdő is lesz előbb-utóbb.

A sokáig elkerített rész előtt balra, észak felé új parcellát kerítettek el, feltételezem erdőt telepítenek oda is.

A kerítésnek már nyoma sincs, szabad az átjárás, a Mária út jelzése már ott van, ahol a füves szekérút átvágja az erdő sarkát, a kék, még kerül, de hogy minek?

Az aszfaltos szakasz még mindig hosszú, és Pátrácos közelében sincs semmi.

Pedig ott sok út találkozik!

Az aszfaltos szakasz után újabb jó hír, a völgyben eldózerolták az utat, még egy ősz, és kellemes turistaút lesz ez e rövidke szakasz is.

A fennsíkon igen szépek a fák, a sok csapadék miatt nagyot nőttek.

Géza-pihenőt kihagytam, találtam tuskót, ahol megpihenhettem.

A vadászház elkerítve (sajnos), a kis tó nagyon büdös, az út meredek, de jól járható.

Az Antal-árok a szokásos, nem nagy durranás.

Mielőtt beletorkollana a kék a Kápolnapuszta felé tartó murvás útba, van egy füves átkötő kunkor, annak az elején, egy öreg fán találtam kopott jelet, de ennél fontosabb volt a tuskó.

Bandukoltam a murvás úton, és lám mit láttam, Gánt határában újabb padok és asztalok.

Gánton van turistaház, park, kocsma, bolt, igaz, ez még a természet, de ha még autóztak volna egy kicsit visszafelé...

Ott, ahol a tuskót felfedeztem!!!

Mindez már nem foglalkoztatott nagyon, hisz láthatáron volt a település, na és a kocsma.

Rengeteg időm volt, vettem tiszta pólót, és kicsit "összeraktam" magam.

A buszmegálló elég messze van a kocsmától, de a lényeg, hogy jött a busz, és elértem a Mór felől érkező gyorsjáratot is az elágazásban.

Jó, hogy ez a szakasz megvan, már nincs több ilyen hosszú, "település-mentes" szakasz.

Remélem, szép, hosszú lesz az ősz!

Előzmény: V43 1279 (45436)