OKT
Csókakő - Gánt
2014. szeptember 19. (péntek)
Nem mertem bevállalni a távot Kőhányásig, minek következtében laza tempóban bandukolhattam a fennsíkon, na és a jól megérdemelt sör is bőven belefért.
A kemény kezdetek után az elágazástól (Kocsmáros-domb) végre erdő, füves szekérút, és kátyúk sem voltak.
Végre már akkorák a fák, hogy a nyiladékból eltűntek a kellemetlen szúrós bokrok, de ami a legfontosabb, az erdészek sem járnak arrafelé.
Jobbra K3, majd érkezik a K+.
Innen már csak gyalogosoknak, hisz a kidőlt fák miatt ez az út szerencsére már nem járható járművekkel.
Olvastam, hogy hamarosan képzik a rangereket, remélem, a terepen is tevékenykednek majd!
Hosszú idő után balra fordulunk, ez sajnos már szállító út, de találtam egy kis farakást, végre le tudtam ülni.
Láttam szorgalmas "pihenő-telepítést" Csókakő határában, a Kőlyuk-barlang völgyében, de ott ki ül le? Alig hagyjuk el Csókakőt, na és ez a völgy csak nagyon melegben lehet alkalmas pihenésre, na de mindegy. Az a fontos, hogy a beruházónak minél kevesebbet kelljen cipelni az anyagot, meg a szerszámot. Pedig a fennsíkon aszfaltos út is lenne!
A következő kanyarnál ért a meglepetés, innen is levonultak az erdészek. Az utak jól járhatók, nem sárosak, na és erdő is lesz előbb-utóbb.
A sokáig elkerített rész előtt balra, észak felé új parcellát kerítettek el, feltételezem erdőt telepítenek oda is.
A kerítésnek már nyoma sincs, szabad az átjárás, a Mária út jelzése már ott van, ahol a füves szekérút átvágja az erdő sarkát, a kék, még kerül, de hogy minek?
Az aszfaltos szakasz még mindig hosszú, és Pátrácos közelében sincs semmi.
Pedig ott sok út találkozik!
Az aszfaltos szakasz után újabb jó hír, a völgyben eldózerolták az utat, még egy ősz, és kellemes turistaút lesz ez e rövidke szakasz is.
A fennsíkon igen szépek a fák, a sok csapadék miatt nagyot nőttek.
Géza-pihenőt kihagytam, találtam tuskót, ahol megpihenhettem.
A vadászház elkerítve (sajnos), a kis tó nagyon büdös, az út meredek, de jól járható.
Az Antal-árok a szokásos, nem nagy durranás.
Mielőtt beletorkollana a kék a Kápolnapuszta felé tartó murvás útba, van egy füves átkötő kunkor, annak az elején, egy öreg fán találtam kopott jelet, de ennél fontosabb volt a tuskó.
Bandukoltam a murvás úton, és lám mit láttam, Gánt határában újabb padok és asztalok.
Gánton van turistaház, park, kocsma, bolt, igaz, ez még a természet, de ha még autóztak volna egy kicsit visszafelé...
Ott, ahol a tuskót felfedeztem!!!
Mindez már nem foglalkoztatott nagyon, hisz láthatáron volt a település, na és a kocsma.
Rengeteg időm volt, vettem tiszta pólót, és kicsit "összeraktam" magam.
A buszmegálló elég messze van a kocsmától, de a lényeg, hogy jött a busz, és elértem a Mór felől érkező gyorsjáratot is az elágazásban.
Jó, hogy ez a szakasz megvan, már nincs több ilyen hosszú, "település-mentes" szakasz.
Remélem, szép, hosszú lesz az ősz!