Nyitnék ezzel a képpel:
Sok kis fiatal gyerek volt. Miután kiugrálták magukat a pár méterre levő ugrálóvárban, elmentek futni. Aztán volt vaniliás kürtöskalács is. :-)
Szerintem kellenek ilyen események, hogy kimenjen a fiatalság a ződbe. Hogy terep vagy nem döntse el mindenki maga. Valaki a Börzsönybe nevelkedik, valakinek kihívás félmaratoni távja. Valakinek az az élmény hogy a BEAC Maxi n fut, valakinek meg az ha max kiszolgálást kap. Jó hogy van választék. Szerencsére én szeretem mind a kettőt.
Amúgy a 4,5 km-s távolt Pelsőczy Attila nyerte. A 9 km-es távot Bogos Tomi. Volt lépcsőfutás is itt kiemelkedett a mezőnyből Dani Áron. írt is erről
Hogy miért nem egy százason indulnak ilyen képességű futók. Mert más az edzői iránymutatás, az egyesületi terv, a személyes érdek, akármi.
Pár év és a terepfutó (bocs de én ide értem a Cross-countryt is, ahol már jelenleg is vannak jó, gyors tehetséges futók) események hosszabb távjain megjelennek a gyorsabb lábúak is. Lásd Kovács Ádám volt már a Téli Mátrán és a Mátrabércen is.
Ahogy eddig sem volt vonzó a gyorsabb futóknak a TT, vélhetően ezután sem lesz.. Józsa Gabi is csak egyszer indult TT-n amikor rábeszéltem, hogy jöjjön el a Tatabánya 30-ra. Aztán egyszer csak elindult a VTM-en. Szóval szivárognak a gyorsabb lábúak is.. Mi meg tapsoljunk a fiatalabb generáció sikereinek.