Microcar Creative Commons License 2014.09.19 0 0 16061

Üdv Tamás!

Nálam semmi gond a hozzászólásoddal. A teljesség igénye nélkül pár mondat:

A generátor kérdéseidre jó válaszokat kaptál Erbétől, kitért még a tekercsek speciális berakására is a jó teljesítmény miatt. Ez úgy tűnt, nem nyerte el a tetszésedet. Egy adott célra megfelelő generátort méretezni lehet a legkisebb súlyra, a legjobb hatásfokra, a legkisebb helyre stb. Ez viszont komoly mérnöki munka. Ne várd azt, hogy egy bedobott kérdésre többen is ugranak ha ismerik az eljárást, és hiányos adatokkal is számolnak két-három hetet. Na és Neked mit jelent, ha valaki bemondja, hogy 38 ford/percen  92 wattot adnak le a mágneseid?  Ezek után mit csinálsz?

Ez szélgépes fórum. Én úgy gondolom, először körültekintően el kellene döntened, hogy milyen nagyságú és típusú szélgépet akarsz készíteni a rendelkezésre álló szél segítségével, és mi az, amit megéri  elkészíteni akár hobbiból, kíváncsiságból vagy a megtérülés gondolatával. Hidd el, nem a generátor a legnagyobb probléma.

Ha jól emlékszem, Barret02 saccolta is, mekkora egy közepes szélkerékkel a levehető teljesítmény az országunkban. Valahogy ezt kell pontosítani a szélkereked várható helyén a leghamarabb. Ehhez viszont Neked kell elkezdeni a munkát.

Azt nem vállalom, hogy megszórsz egy rakás kérdéssel, én meg mindegyikre válaszolok. Ha viszont elakadsz a tanulás közben, nem csak én, más is segíteni fog.

Ha eljutsz odáig, hogy jó lenne tudni, mekkora légmagos generátor kell a konkrét elképzelésedhez (üzemi szélsebességek, géptípus, nagyság, gyorsjárási tényező ismeretében),  akkor szívesen megnézem a lehetőséget a mágneseiddel, méreteket, teljesítményt mondva. 

Előzmény: Az Atom-boy (16057)