_Gravity_ Creative Commons License 2014.09.17 0 0 13

A politikát nem érdemes idekeverni, ez a 'haramiázás' ugyanis politikafüggetlen dolog. 

 

És ez történik egy olyan világban, ahol a kő bunkók uralkodnak, és az ő szemétkedési hajlamukon épül ki a rendszer. 

 

Azt kell mondjam, hogy vállalkozónak nagyon zöld vagy még. 

Az üzleti életben kb. olyan törvények uralkodnak, amilyenek az állatvilágban. Egyik oroszlán sem udvariaskodik a másik felé, ha elejtendő gazelláról, vagy bármi más előnyről van szó. Az embereknél persze elvárható lenne a tisztesség, de ebben a világban azt is neked kell kierőlködnöd, nem fogja neked biztositani automatikusan senki (pláne, hogy tisztesség fogalmán is ki-ki mást és mást ért). Max. találsz tisztességesebb kuncsaftokat, olykor. 

 

 

És persze szóljatok légyszi, ha valahol elszámoltam magam (tényleg nem sok infóm van erről, és nincs senki elérhető távolságban, akitől megkérdezhetném)

 

Ez nem igy megy. Seholn nincs kőbe vésve, hogy menniért dolgozhatsz. Amit te rentábilisnek tartasz a hasznoddal együtt és amit a piac akkor, ott éppen hajlandó megfizetni. Ez lesz az ár. A te árad. Azt ne várd el, hogy más fotós elárulja neked, hogy mennyiért dolgozik, mert akkor te annak aláigérhetnél. 

De az ár sok mindentől függhet, a megrendelő vélt anyagi potenciáljától a sürgősségig, az elvárt munka szinvonaláig, használhatóságának időtartamáig sok minden befolyással lehet rá. 

Ehhez (mármint az árképzépshez) kell némi rutin és ezt a gyakorlat alakitja ki majd benned.  Ha ..

 

 

Előzmény: frottea (10)