csiba00 Creative Commons License 2014.09.14 0 0 77459

Szia!

Hajtókarból nekem olyan van, amit írtál. Pár hónapja használom, de eddig meg vagyok vele elégedve, egy dologtól eltekintve. Kb. 200-300 km után elhagytam menet közben a bal oldali hajtókaron lévő záró (?) kupakot. Ettől függetlenül a hajtókar még használható, nem esik le, nem lazul meg. Pontosan nem tudom, mi célt szolgál ez rajta, de biztos nem a semmiért tették oda.

Amin viszont nagyon meglepődtem, az az alkatrész beszerezhetősége. Persze még én sem jártam körbe több boltot, csak ott érdeklődtem, ahol vettem a bicajt. Gondolván, hogy ilyet forgalmaznak megvannak a megfelelő partnerek. No ez nem ilyen egyszerű. Azt a válasz kaptam, hogy megszűnt az FSA magyarországi márkaképviselete, nem lehet beszerezni az alkatrészt. Aztán elvileg az anyacéggel vették fel a kapcsolatot, akiktől most az a legfrissebb információ, hogy küldik az alkatrészt. Addig meg így használom a kerékpárt.

A Shimano 105-höz: nekem még az 5700-as változat van. Teljesen meg vagyok vele elégedve, teszi rendesen a dolgát. Jó beállítás mellett nincs félreváltás, hezitálás.... A fékeim is ilyenek. Eddig még mindig meg tudtam állni, lassítani ott és úgy ahogy akartam, nem éreztem bizonytalanságot. Nem tudom mennyiben más pl. egy Ultegra, nem próbáltam még olyan szettet. Könnyebbnek gondolom valamivel könnyebb, de minőségben szerintem a 105 is egy nagyon jó darab.

Előzmény: meno10 (77452)