Disznóföldelő Aggregátor Creative Commons License 2014.09.11 0 0 12

Nos, nem tudom, hogy hol tartottál, de nagyon-nagyon tömören a következő történik:

 

SPOILER, aki nem akarja, ne olvassa tovább.

 

Szóval a Kapitólium elpusztította a 12. körzetet, de Katnisst elviszik oda, hogy körbenézzen, és ho9sszas vívódás után elvállalja, hogy a forradalom "arca" legyen. Közben folyik a háború a két fél között, egy propagandafilm forgatása során Katniss tanúja lesz annak, hogy a nyolcas körzetben szétbombáznak egy kórházat, és maga is harcba keveredik. Ezzel párhuzamosan viszont Peeta a Kapitólium fogságában van és többször bejelentkezik élő adásban, egyre rosszabb állapotban, míg végül Katniss annyira becsavarodik, hogy egy túszmentő akció keretében kihozzák, (plusz még Finnick csaját, meg Johannát is). Ott azonban arra kondicionálják, hogy Katniss minden bajnak az okozója és fájdalmat érezzen, ha csak rá gondol, ezért a boldog viszontlátás helyett majdnem megöli.

 

A forradalom csapatai közben döntő győzelmet aratnak a második körzetben a Kapitólium csapatai felett, nem utolsósorban Gale tervének köszönhetően, aki lényegében lemészároltatja a védőket. Katniss megpróbál közbelépni, de lelövik. Miután felépül, belép a hadseregbe, közlegényként, hogy részt vegyen a Kapitólium elleni végső rohamban és hogy megölje Snow elnököt. Hosszú kiképzés után sikerül kiharcolnia, hogy a frontra kerüljön, de egy propagandafilm forgatása közben megölik a felettesét és elvágják a lázadók csapataitól, így, miután ő lesz a parancsnok, azzal a céllal vezeti egyre beljebb a Kapitóliumban a csapatát, hogy lehetősége legyen megölnie az elnököt. Ennek során elég sok karakter meghal (pl. Boggs és Finnick is), de nem sikerül kiviteleznie a tervét, ugyanis az elnöki palota előtti téren gyerekek tömegei várják, akiket kizártak onnan. A lázadó hadsereg orvosai megpróbálják ellátni őket, köztük van Prim is, de néhány légpárnás Katniss szeme láttára lebombázza az egész teret és Prim meghal. Katniss valahogy túléli, de mély depresszióba esik, egyetlen célja már csak az, hogy kivégezhesse Snow elnököt, ám amikor beszélget vele, rájön, hogy ezt a végső támadást a forradalmárok elnöke Coin rendelte el, úgyhogy őt öli meg az íjával, majd a nála lévő kapszulával öngyilkos akar lenni, de Peeta megakadályozza.

 

Ezt követően bezárják, előbb éhezéssel majd morfling-túladagolással akarja megölni magát, de végül életben marad és internálják a 12. körzetbe a győztesek falujába, Haymitch-csel együtt, akit kvázi az ő felügyeletére száműznek oda. Néhány hónappal később Peeta is odaköltözik, miután mentálisan valamennyire helyre rázódott, és együtt mintegy terápia jelleggel megírják az eseményeket, Katniss pedig ráébred arra, hogy Peetát szereti, Gale ugyanis nem tudja megadni neki a reményt az újrakezdésre, egyébként is elhagyja valami jobb állásért, ahogy az édesanyja sem költözik már vissza a 12. körzetbe, amit egyébkét lassan újjáépítenek.

Az epilógusban húsz évvel később Katnissnek és Peetának két gyereke van, és még mindig ott élnek, bár az eseményeket nem heverték ki teljesen, Katnissre időnként rémálmok és mély depresszió tör rá, Peeta pedig még mindig szenved az agymosás utóhatásaitól, de Katniss azzal védekezik, hogy felsorolja, hogy mi minden jót tett az életében addig.

 

Nagyon nagy vonalakban ennyi, igaz a harmadik könyv főleg Katniss belső monológjaiból áll.

Előzmény: paskat2 (11)