Order of Hermes Creative Commons License 2014.09.10 0 0 11970

Hat a fene tudja... En amikor Becsben kezdtem dolgozni az elejen Mosonmagyarovarrol jartam be. 100.000 HUF-ert bereltem egy lakast, erre jott ra kb 40.000 rezsi. Elvileg ennel olcsobban is vannak lakasok, de jellemzoen kiszuperalt panelok, es bazi szerencse kell hozzajuk, mert oriasi a tuljelentkezes.

 

Ehhez kepest Becsben 600 EUR-ert bereltem egy hasonlo meretu lakast (ebben tokkal vonoval minden benne volt, leszamitva az aramot.) A lakas szinvonala kicsit a mosonmagyarovari alatt volt, de mindossze 10 percre volt a munkahelyemtol :)

 

Tehat a kulonbseg az olyan 40.000 forint, ezert bevallalhatsz:

1. Napi 2xMasfel - ket ora ingazast (ha Gyorbol mesz akkor ez meg tobb)

2. Egy csomo idegeskedest, ugyanis pl ezen a vonalon nincs olyan hogy direkt jarat Becsbe, visszafele pl mindig at kell szallni Parndorf Ort-nal. Na most tobbszor belefutottam olyanba, hogy a Becsbol indulo vonat kesett, a csatlakozas elment, szoval lehetett dekkolni ket orat PO-ban, ami konkretan a semmi kellos kozepe. Nem tul fun.

 

A Becsi lakas mellett szol meg az is, hogy amennyiben a csaladot otthon hagyod, kettos hazvezetes cimen a teljes lakbert illetve heti egy hazajarast le lehet irni az adoalapodbol. Nekem pl tobb mint 3000 eur-t fizettek vissza, ha ezt beleszamolom, mar sokkal jobban kijottem a becsi lakassal.

 

 

 

 

Előzmény: grafikusmsz (11963)