nagykunsági Creative Commons License 2014.09.09 0 0 348

Jó rég nem volt itt hozzászólás, de hátha valaki véletlenül benéz ide. 

 

Ford transit connect autómat szeretném chiptuningal ellátni. 

 

Volt már egyszer benne, csak sajnos tönkrement. 

 

Olyan volt, hogy a közös nyomócső valami jeladójáról lehúzták a csatlakozót, bekötöttek valami kis fekete egységet, ami jól átverte a computert, hogy kevés az üzemanyag, így többlet üzemanyagot juttatot a hengerekbe, mert ugye a diesel légfelesleggel dolgozik, így jobban megy jobban füstöl és kevesebbet fogyaszt. 

 

Na most levesebbet nem fogyasztott, viszont az alapjárati nyomatéka megnőtt, ami miatt benntartottam, mert nyáron klímával, jól jött az a kis + nyomaték. 

 

Most, hogy behalt, már nem szeretném megjavíttatni, inkább egy valóban profi, chiptuningot szeretnék. A honlapokat olvasgatva engem meggyőztek arról, inkább chiptuning, mint tuningbox. 

 

Sajnos nem tudom az autóm milyen OBD-vel szerelt . 15-16-17. Azt se tudom mi a különbség?

 

Melyik műhelyt érdemes választani? Itt egy pár oldalt visszaolvastam, de itt is eltérőek a vélemények. 

 

Minden jótanácsot szívesen fogadok. 

 

Autó 2008-as Ford Transit Connect. 1.8 TDCI. Ez még a régi ford diesel, nem a PSA fejlesztés. 66Kw 90Le. 136.000 Km van benne. Ez garantált mert újkora óta én hajtom. Saját , nem céges, már nincs garancia/ míg volt is minek/ tehát azt csinálok vele amit akarok. 

 

Fő cél természetesen, ki utasítaná el, a fogyasztás csökkenés, jelenleg nagy átlagban 7.5 liter, 7 alá nem megy. Igaz elég nagy lábam van, autó megismerte a leszabályzás fogalmát. 

Szeretném az alapjárati nyomaték növelését.