unartis: Creative Commons License 2014.09.06 0 1 5330

Ez a téma nem a macskás fórum, itt a macskák kártételének az elszenvedőii írnak.

Arról is meg van  a véleményem ha valaki kidob egy állatot, de a macska esetében ez nem így működik, sajnos még mindig a felelősség nélküli állattartás dívik hazánkban, a macskák "elcsavarognak", ezt a természetük diktálja, de a népsűrűségüket az ember. A természetben jó pár négyzetkilométer jut egy macskára, míg a városban egymás fedik  a macskák területeik, tehát néhány 100 négyzetmétere akár több macska is juthat. Sajnos nem csak hasznosak, de károsak is tudnak lenni, mert az ürülékükkel elég sok kellemetlen betegséget terjesztenek, általában a gyerekeink homokozójába, a gyepünkre, kertünkbe  végzik a dolgukat, mivel felelősséggel tartozom a gyerekemért ezért, ha nincs más mód akkor meg fogom tenni a megfelelő lépést. Nem vagyok állat kínzó, és nem kívánom a halálát is, azokat is elitélem akik megmérgezik mások macskáját.

 

Nekünk nincs macskánk, de szerintem aki macskát tart annak nem elég a macskáját etetni, hanem gondoskodnia kell arról, hogy egy macskaalomba szoktassa piszkítani  a kedvencét, rendszeresen oltassa, be, lássa el névtáblával címmel, és legelőször is ivartalanítsa, hogy ne növelje a populációs nyomást! Ha valaki állatot tart, tartsa felelősséggel, ne okozzon embertársainak kellemetlen perceket, mert elegem van már más macskája után szedni az ürüléket a kertemben!

 

Miért legyek én tekintettel az ő igénytelen állat "szeretetetére", ha ő nincs rám tekintettel, hiszen ennek kölcsönösnek kellene legyen.

Előzmény: studiod1 (5329)