Runnkarlen Creative Commons License 2014.09.03 0 0 518

Sziasztok! Teljesen belebolondultunk a kerti forró füstölésbe, ezért megosztanék veletek két egyszerű receptet. 

Az egyik a füstölt pisztráng: 

Tisztítsuk meg, forgassuk meg durva szemű sóban (belülre is jusson!). A füstölőbe tegyünk bükkfa forgácsot. A füst fűszerezhető: rozmaring vagy borókabogyó keverhető a forgácshoz. Másfél óra alatt elkészül.

 

A másik, amit próbáltam: marha hátszín.

Baromi érdekes volt, hogy a füstölőben kb 80°-volt, de 1 óra alatt, úgy átsült a kb 1,5cm vastag szelet, hogy nem volt már rózsaszín a közepe. A végén még forró olajban a két oldalát 30-30 mp-re megpirítottam. Isteni lett és omlós.

 

https://www.forrofust.hu

 

Ez volt a reklám helye, bár a receptek miatt is érdemes ránézni. 

 

Ha valakinek van valami tapasztalata forró füstöléssel kapcsolatban, azt szívesen venném.