Andris4000 Creative Commons License 2014.08.29 0 0 485

Sziasztok! 

Itthon vagyok. Nagyon tetszett a sziget, valóban más a hangulata, mint a többi görög szigetnek. 

Ahol voltam falvak közül az én sorrendem, persze mindegyik másért tetszik, de mégis próbáltam sorrendet állítani.  

1. FINIKI - Tüneményes hangulat, hangulatos tavernák, remek strand, gyönyörű hely 

2. ARKASSA - A központ hangulata valami elképesztő este, fergeteges. Borzasztóan megfogott. De az óváros is. 

3. PIGADIA - Csábítanak az utcái céltalan bolyongásra, Rodosz feeling 

4. OLYMPOS - Tetszik a tradicionális görög hangulat, népi szokások, távolról a falu nagyon szép 

5. DIAFANI - Szép kikötő, de nem lett kedvenc, ezenkívül nagyon gyönyörű 

6. AMMOPI, MENETES - Ammopit csak görög estnél láttam, Menetesen átutaztam 

Lefkosba nem voltam és a sziget belsejében lévő falvakban sem. 

Strandok sorrendje: 

1. KYRA PANAGIA 

2. APELLA 

3. FINIKI 

4. AGIOS NIKOLAOS 

5. PIGADIA 

6. AMMOPI 

7. DIAFANI 

8. KATO LAKOS - Csak nyílt vízi fürdőzés volt itt 

A szigeten Dunát lehet az olaszokból rekeszteni. 

Aeolus utazási iroda: 

Alena, a szlovák nemzetiségű, magyar idegenvezető nagyon szimpatikus, korrekt nő. Remek idegenvezető. 

Az Aeolus fakultatív programjai már korántsem, sőt messze nem a remek kategória..... 

HOTEL ARKESIA, ARKASSA: 

-ALL INCLUSIVE 

-REGGELI. Megfelelő, kicsit egyszerű, de volt egyszer tojás és egyszer kis virsli, néha desszert(sütemény) 

-EBÉD: Finom, nekem ízlett 

-VACSORA: Változatos, néha gyümölcs, néha fagylalt 

Grill hús kiemelkedő. 

-POOL BÁR: Simone-nak a csaposnak, sok dolga nincs ott. Magadnak csapolhatsz minden sört, bort, colát stb. illetve a jégkrémért még all inclusiveba is fizetni kell, ahogy a dobozos italokért is 

-TETŐBÁR: 22.00-ig all inclusive, 00.00 óráig fizetni kell, hangulatos. 

Egy érdekes sztori a helyiek könnyed életviteléről, a szabad Karpathosról: Tegnap görög est volt Ammopiba, jött értünk a taxi. A született Panathinaikos drukker, a taxisofőr Giovanni jött értünk, kezében egy korsó sörrel közeledett felénk.  Nem vagyok benne biztos hogy az első volt, de volt egy kis izgalom 23.30-kor visszamenni Arkassába a taxival.  

Összeségében: Nagyon szép nyaralás volt, most pedig olvasok még további élménybeszámolókat, hisz nem mindenre emlékszem és most már eszmecsere gyanánt is jó lesz. Ajánlom mindenki Karpathost! 

A.