Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 45182

Nem igazán kritikának szántam, inkább csak ténymegállapítás.

Nagyon el tudja vinni a GPS a figyelmet magáról a túráról, főszereplővé válhat.

De ha valakit ez érdekel és ezért megy ki az erdőbe akkor csinálja csak nyugodtan, ez is egy hobbi, mármint a trackelés, de az biztos hogy ez egy más világ, felcserélődik az ok és az okozat viszony (túra és a track) a trackért lesz a túra és nem fordítva.

Kapcsolódó dolog...

Valahol már a túramozgalmazás is egy picit a kényszerítő kategóriába tartozik, sokszor volt már hogy mikor mentem kékezni valahová megkérdeztem magamtól hogy úgy igazából legszívesebben hova mennék most túrázni? Hát nem mindig az volt a válasz ahová éppen indultam, de a kéktúrához minden szakaszt be kell járni.

Egy példa: múltkor a Kemeneshát felé autózva eszembe jutott hogy mennyivel jobb lenne most mondjuk a Mátrába vagy a Karancs-vidékre menni, közelebb is van, jobban is szeretem a hegyeket, meg minden, de hát a kéktúra miatt mégis Sárvár volt a befutó. 

Biztos vagyok benne hogy egy elszánt trackelőt is belekényszerít a hobbija olyan célpontok felkeresésébe amiket amúgy nem biztos hogy meglátogatna, ilyen esetben már a túra megválasztását is alapvetően befolyásolhatja a GPS, nem csak a menetét.

És ezzel az örömtúrázás kilőve, marad az "önként vállalt munka", ahogyan mondod.

Igen, én is erre gondoltam.

Előzmény: padler (45179)