geodo1 Creative Commons License 2014.08.25 0 0 4288

tényleg olvasd el azt a posztot, látszik abból amit írsz, h nem vagy tisztában alapvető dolgokkal sem.

 

pár gondolat, tisztázásként:

 

- ez olaszország, nem görög- és spanyolország. itt sajnos rosszabb autót bérelni. drágább is, kekeckedősebbek is alkalmanként (egyáltalán nem mindig), de azért csöppet sem lehetetlen, nem emberevők ők sem, sokunknak sikerült már. szóval nyugi. :) bár tény, görög- és spanyolország sokkal jobb ebből a szempontból (szerintem ebből a szempontból is, de ez nem tartozik ide :)) )

 

- zárolás pont akkor lehetséges magas összegben, ha nem kötsz ilyen önrészmentesítőt. ha kötsz, akkor ígérem neked, nem lesz magas a zárolás.

 

- amit írsz, h előre vettek biztosítást, aztán helyben újra rájuk verték, az így nézett ki valójában: amit előre vettek meg a júzerek, azt a netes brókercégnél vették meg. ergo, nem attól, aki aztán majd az autót tényleges adta. ezért utóbbi nem fogadja el azt, ha valaki másnál köt akármit is. csak azt, amit nála (meg amúgy más szabályok is vonatkoznak a kettőre, de ez most mindegy, ha akarod ezt tényleg el tudod olvasni). szerintem ez eléggé logikus. tehát nem kétszer fizettek ugyanazért, hanem kétszer fizettek, de másért. más kérdés, h kis felkészüléssel ezt elkerülhették volna.

 

- ha helyben kötsz önrészmentesítőt, sajnos felkészülhetsz, h bizony közel lesz a bérés árához, ugyanis nagyságrendileg 20 eur per nap lesz ez, azt hiszem. viszont nézetem szerint nagy hiba ezt a bérlés összegéhez hasonlítani. ezt ugyanis a zárolt összeghez (ami ugye az önrészedet jelenti baleset esetén) kell hasonlítani. ha ez a biztosítás mondjuk 140 euró, a zárolt összeg/önrész meg ezer, akkor sztem igenis érdemes megkötni. de ha a jelzett 140 euróhoz 300 eurós deposit tartozik, akkor már nem állítanám ugyanezt.

 

 

Előzmény: asima (4286)