a BL elérése az alap.
ebből az idén nem szabad engedni. kurvára beragadtunk, igen, és az eredményeink mellett inkább a foci az, ami megdöbbentő. a két bajnoki meccsünkön összesen volt három végig vitt akciónk.
erre szerintem így senki sem számított.
és nem tudom elfogadni azt az érvet, hogy "még össze kell állni", meg minden. mármint, persze, ennél valószínűleg jobbak leszünk. de azért egy Swansea-nál vagy egy Sunderlandnél a mostani csapatunk is jobb, erősebb, azt hiszem.
a tegnapi kezdőnk mindenesetre borzalmas volt, ez a Valencia, Cleverley, Fletcher, Young négyes valami siralmas. Fletchernek kijár minden tisztelet azért, hogy visszajött onnan, ahol már az került veszélybe, hogy egyáltalán járni tud-e majd normálisan. de a játéka finoman szólva is kettes alá :(
Valencia, Young, Cleverley, Fellaini, Anderson mehetnének isten hírével. játsszanak a helyettük a fiatalok, vagy gempa legújabb nickje akár, csak ne ők.
a sérülésekkel pedig valamit kezdeni kell. LVG csak néz, közben hullanak a játékosaink, ez így nem mehet tovább. valamin változtatni kell. az USA-túrát nem lehet visszacsinálni, de voltak ott más csapatok is, és mégsem esnek ki alóluk tömegesen a játékosok.
azért más lett volna, ha tegnap a legjobbjainkkal állhatunk fel, a meglévők közül, nem pedig a kutyaütőkkel.
hozzá kell még tenni azért azt is, hogy amit a pálya első harmadában mutatunk, az a vakság és kilátástalanság, talán a legriasztóbb. LVG azt mondta, hogy meg kell változtatni a gondolkozásmódot. hát, nem ártana. továbbra is minden labdát a szélre tolunk ki, persze tipikus, hogy a gólunkat meg így szereztük, de több helyzetet viszont nem tudtunk így kialakítani. középen Mata és Rooney összjátéka pocsék, RVP-t pedig felfalták a védők, ahogy volt. Welbeck is nagyon gyenge volt, Januzaj is...
én értem, hogy LVG-vel jön a saját filozófiája is, de talán F1mre írta, hogy a 4-3-3 ellen az szól jelenleg, hogy választani kéne Rooney és Robin közül. erre LVG képtelen, ezért erőltetjük ezt a stílusidegen antifocit, a középen tömörülést, amivel a legnagyobb probléma az, hogy a játékosok konkrétan nem értik, hogy hogy kéne játszani. nagyon nehéz lesz ez az ősz.
LVG-ben maximálisan megbízik, így megelőlegezem neki, hogy tisztában van azzal, hogy ez nem az Eredivise (ahol kettő), nem a La Liga (ahol egy-másfél) vagy a Bundesliga (ahol maximum egy, de talán nulla) riválisa van hazai terepen az általa vezetett csapatnak. a Premier League teljesen más világ, főleg most, amikor már egy szaros Swansea is a vérszagot érzi ellenünk: megsebzett vadként bénázunk már egy éve. ha itt novemberig bénázni fogunk, akkor onnantól szinte hibátlant kéne futni a 4. helyhez is.