lauralu Creative Commons License 2014.08.25 0 0 32969

Most már értem, az nem jött le, hogy csak a falra burkolásnál fontosak a speciális hozzávalók.

Ez végül is jó, egyszerűsíti a dolgokat :). 

 

Csatoltam két ólomüveg munkámat, mindjárt lefotózom a mozaikokat is, és felteszem azt az összesen 2 darabot, amit eddig gyártottam :).

 

Én most szilikonos ragasztót (átlátszót) használtam, univerzálisat, ami mindenre jó, és szerintem nagyon jól ragaszt, csak hamar köt, és amikor gyufával próbálkoztam a felvitellel, akkor mindig egy csomó megszáradt a kis tálkában, amire kinyomtam. Eddig ragasztottam vele betonkockára és pozdorjalapra, mind a kettőre jó volt, csak amint említettem, a felvitellel voltak problémáim.

Olvastam a csemperagasztóról is, hogy az lassabban köt, ezért könnyebb a felvitele - erről mi a véleményed? vagy te eleve erről beszéltél?

 

És még valami, amit nem értek :) - olvastam, hogy nagyobb képek mozaikozásánál öntapadós fóliára ragasztják a mozaikokat és onnan a felületre. Ez mindig így a jó, és fontos hogy így csináljuk?

Én az adott hordozóra rakosgattam ki a mozaikokat, majd amikor kész volt a kép, egyenként felemelgettem és odaragaszgattam a darabokat. Mondjuk gondoltam rá, hogy lehetne máshova is, mondjuk egy papírra, ami ugyanakkora mint a kép lesz majd, és onnan rakosgatom át - csak attól féltem, hogy akkor elcsúszhat a mintám. Az ólomüvegeknél az a jó, hogy magán a méretarányos terven dolgozunk, tehát ott a kirakás közben pontosan látom, hol tartok.

 

Illetve még valami, ti hogyan tisztítjátok meg a fugázás után a kesztyűt, vödröt, rongyokat, szivacsot? A lefolyóba nem jó, ha belemosom gondolom, van kert csapunk, de a földbe és a növényekre se szívesen mosnám. vagy minden fugázás után kidobjátok a rongyokat, szivacsokat?

 

 

Előzmény: cicó (32968)