lauralu Creative Commons License 2014.08.24 0 0 32967

Kedves Cicó,

 

köszönöm a választ!

 

Valójában ólomüveges vagyok, tehát nem áll távol tőlem az üveggel való munka, és a műhelymunka sem. Igazából nagyobb darabok készítése vonz, "hobbi" szereket alapból nem használok, inkább a jó minőségű, szakmailag indokolt szereket, szerszámokat. Ezért is kérdeztem a ragasztó márkáját, hátha van valami olyan márka, ami nagyobb munkákhoz sem túl drága és megbízható.

Azt tapasztaltam, hogy ha előre kenem be a felületet, akkor az már elkezd kötni, és nem lesz olyan jó az eredmény, mintha az egyes darabokat külön kenném be és úgy ragasztanám fel. Ráadásul így egyenetlen is lett a ragasztó felülete, így nem lett szép sík a mozaik felülete.

Igazából nem a fugát nem tudtam letisztítani, hanem a ragasztót, mivel egy kicsit a darabok teteje is olyan lett.

 

Arra gondoltam, hogy esetleg valami kis lukú felvivőfejes tubusból könnyebb lehet csak mindig a darabokra nyomni a ragasztót, mint valami pálcikával - ezt is próbáltam, csak így meg mindig több ragasztó fogyott, mert egy része hamarabb megkötött, minthogy felhasználtam volna.

 

Egyébként láttam, hogy lehet kapni kimondottan a fugázáshoz való fugázó eszközt, ezt vajon fontos beszerezni? Amíg nem csinál valaki több négyzetméteres felületeket, addig is jó, ha van ilyen? Én gumikesztyűs kézzel simítgattam be a fugát.