Törölt nick Creative Commons License 2014.08.23 0 0 58467

Az utolsó videón, amit linkeltem kb. 10 perces anyag, ott sem mutogatnak halottakat.

Én három-négy dologra tudok gondolni. Egyik verzió sem zárja ki oda-vissza a másikat:

Az első, hogy PR szempontból lehet, hogy visszafelé sülne el, elszenesedett, vagy darabokra tépett maradványokat túl sokat mutogatni. A háborúnak ez az oldala - a borzalmak - az igazából a katonákra tartozik.

A másik, hogy az ellenség halottainak levizeléséhez kell egy "kultúrszint". Ahogy én tudom, az átlag orosz nem ilyen, a katonának még holtában is megadja a tiszteletet.

A harmadik, amire gondolok, hogy egy komoly kereszttűzben, futnak, amerre látnak, amikor az összecsapás kialakul.

A negyedik, hogy a lőszer (esetleg nagy kaliberű) másodlagos robbanásai, azok az emberi testet szimplán darabokra téphetik.

Ezen én is gondolkodtam, a Grad-okon kézifegyverek ütötte nyom nincs, és a környék is túl "tiszta"

A Grad-ok egyértelműen teljesen kiégtek. A gumik a felnikről teljesen leégtek, a ZIL-ekről a festés a kaszniig van lepörkölve. Nagyon nagy tűz lehetett, ami sokáig égett. Ezek a Gradok 1-2 nappal ezelőtt lettek megsemmisítve, mert most már nem is füstöltek. Azalatt a halottakat bőven el lehet temetni, vagy szállítani. Másrészt ha én harctéri parancsnok lennék, én sem dokumentálnám, hogy az ellenség hogyan és mivel lett megsemmisítve.

Előzmény: Ohtonyik (58453)