Bonka02 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 4308

Tyúkanyóka :) az igazság az, hogy anno eü-ben végeztem, csak már sok mindent elfelejtettem. Szendi könyveivel frissítem fel a tudásomat, és nagyon sok témát kezdtem el újra tanulmányozni, mert olyan területen dolgozok, ahol erre szükség van. De minél többet olvasok, jövök rá, hogy milyen keveset is tudok. :)

Amikor elkezdtem áttanulmányozni a hormonrendszer alulműködésének tüneteit, akkor jöttem rá, hogy nekem is ez a bajom, de a házi orvosom nem volt hajlandó hormonvizsgálatra küldeni, mert a TSH mindig a megengedett értéken belül volt.

Most visszanéztem egy csomó laboreredményemet, csak TSH van rajta általában alsó értéken, T3, T4 egyiken sincs.

A legjellemzőbb alulműködési tüneteket kigyűjtögettem, leírom, hátha valakinek segítek vele. Ezek leginkább a mellékvese fáradtság tünetei, de az alacsony pm-re is jellemző némelyik. A lista nem teljes.

- általában alacsony vérnyomás, hideg, nyirkos végtagok, belső borzongás, éjszakai remegés, pánikrohamok, szívdobogás, szorongás, erős stressz, túlérzékenység, idegesség, ijedősség, koncentrálási nehézség, légszomj, szédülés, karikás, vizenyős szemek, alvászavar, reggel fáradtan ébredés, csökkent szex. képességek, az agy egyfolytában pörög, nem tud megpihenni, erős fáradtság, kimerültség, izom és végtagfájdalmak is előfordulhatnak, izomgyengeség, derékfájdalmak, vizeletvisszatartási nehézség, erős cukor vagy só éhség, hízékonyság, általános rossz közérzet, rendszertelen menszesz, "szakállasodás".

Az ilyen tünetekkel általában pszichiátriára küldenek.....

Hétfőn megint meglátogatom a háziorvosomat, legfeljebb ez lesz az utolsó találkozásunk. :)

 

Megnéztem a receptet, nagyon érdekes. Be kell szereznem hozzá azt a cuccost, aztán szívesen kipróbálom. :)

 

 

 

Előzmény: tyúkanyó48 (4307)