A Pusztamarót - Hantospuszta - Bajna között vezető Zöld kereszt később Kék keresztre változott. Én még jártam ezen a jelzésen, elég szép útvonala volt.
A Piros sáv jelzés Lábatlan - Pusztamarót útvonalon érkezett Héregre. Innen délkelet felé, az Ostoros-laposon át kapaszkodott fel a Jástitető nevű autóbusz megállóhelyhez (a Zöld sáv jelzés haladt a műúton). Innen dél felé, gyakorlatilag zárt erdőben a Seres-hegy - Szarvas-völgy útvonalon érte el Gyarmatpusztát, ahonnan a Jánoshegyen át jutott Zsámbékra, itt volt a vége. Aztán a gyarmatpusztai vadaskert (és a nyakas-tetői katonai bázis) miatt ez a szakasz megszűnt, a jelzést Gyermelyről bevitték Szomorra, ez lett a második végpont. Harmadik fáziskét a turistákat szinte teljesen "kitiltották" a Pusztamaróttól Gyermelyig tartó erdőből, ekkor lett Héreg az újabb végpont. Végül a Lábatlan Héreg szakaszt bekapcsolták a Közép-dunántúli Piros Túra útvonalába és Héregről ma már Tarján - Somlyóvári kh. - Csabdi felé vezet tovább a Piros sáv.
A Bajnai Zöld háromszög a Borostyán-kő - Sárási-kő kilátása miatt létesült. Mikor aztán a bányászat "nekiesett" a Sárási-kőnek, a turistaút gyakorlatilag elvesztette funkcionalitását. A Bajna környéki zöld szinű kiágazó jelzések célpontjai mindig is az Őr-hegy, a Csimai-kápolna és a Sárási-templomrom voltak.
Egyébként a Nyugati-Gerecsében is újabb festések nyomai láthatók, melyek pl. a Tuhun nem észlelhetők. Felújították a Kőpite-hegy - Dunaszentmiklós között vezető Zöld keresztet. Sőt: ez a jelzés továbbvezet kelet felé - talán az egykori Zöld keresztet felidézve. Én a Nagy-Somlyó északi lábáig, a Neszmélyi arborétumig tudtam követni. A Zöld sáv jelzés is Dunaszentmiklósról indul és a Gorba-tető nyergén - Tardoson - Bánya-hegyen át Héregig tart. Ezen kívül az Agostyán melletti Száz-völgyben Sárga kereszt, a Gorba-tetőtől északra Sárga sáv jelzés nyomait észleltem.